О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Натхнення та злагоди!


#13 от 20.06.2016

25 червня виповнюється 65 років доцентові кафедри політичної історії НТУ «ХПІ», кандидату історичних наук Ю. І. Озерському.

Юрій Іванович розпочав свій трудовий шлях робітником залізниці. У 1969 р. він був призваний до лав Збройних Сил, служив на Чорноморському флоті в екіпажі крейсера «Адмірал Ушаков». Зразкову службу Ю. І. Озерського було відзначено медаллю «За військову доблесть» та нагрудним знаком «За дальній похід». Морська романтика не відбила у юнака потягу до знань. Він завершує навчання на історичному факультеті Харківського державного університету. Подальшу викладацьку, наукову та громадську діяльність Юрій Іванович нерозривно пов’язав з Харківським політехнічним інститутом. Тут він спочатку працює асистентом кафедри історії КПРС, а в 1983 році успішно закінчує аспірантуру і захищає кандидатську дисертацію.

Зараз доцент Ю. І. Озерський – один з провідних викладачів кафедри політичної історії, його дослідницький доробок складає близько 80 методичних та наукових робіт. Юрій Іванович – член Ради кафедр соціально-гуманітарних дисциплін та профорг кафедри політичної історії, заступник голови профбюро Німецького технічного факультету. Авторитет, яким Юрій Іванович користується серед колег та студентів, базується на його відповідальному ставленні до кожної справи, високій громадській активності, незмінної доброзичливості.
Юрій Іванович прекрасний сім’янин. Зараз усі члени його родини працюють викладачами. Особливо пишається Юрій Іванович донькою, яка є визнаним знавцем японської філології. Ця дружна та працелюбна сім’я однодумців може служити зразком для молодих людей, які починають будувати своє родинне життя.

Дорогий ювіляре! Прийміть наші щирі вітання! Бажаємо Вам здоров’я, успіхів та натхнення у справах! Нехай рідні завжди оточують Вас любов’ю та розумінням, а колеги – повагою. Зичимо Вам родинного затишку й злагоди, успішної та плідної науково-педагогічної і виховної роботи!

Колектив кафедри політичної історії НТУ «ХПІ»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет