О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

MicroCAD – 2016


#11-12 от 31.05.2016

XХІV Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційні технології: наука, техніка, технологія, освіта, здоров’я» – «MicroCAD-2016» відбулася 18–20 травня в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут». Цей форум традиційно присвячений Дню науки, який цього року відзначався 21 травня. Організатори конференції – НТУ «ХПІ» і Мішкольцський університет (Угорщина), які також є співзасновниками заходу; вищі навчальні заклади Німеччини, Румунії, Польщі, Болгарії. Серед них – Магдебурзький, Петрошанський та Софійський університети, Познанська політехніка.

Ще 23 роки тому, в 1993 році, під час проведення чергової конференції МісroCAD, організатором якої був Мішкольцський університет, виникла ідея проведення в нашому університеті загальновузівської наукової конференції під брендом інформаційних технологій.

З того часу конференція в Харківському Політеху стала традиційною. Кожного року вона збирає понад 1000 учасників. Цього разу пленарне засідання і секції конференції відвідали понад 2700 науковців, освітян, фахівців із України (60% регіонів) та з 10 країн близького і далекого зарубіжжя, в тому числі з Угорщини, Німеччини, Болгарії, Румунії, Польщі, Бєларусі, Грузії, Словаччини, Туркменістану та Іраку.

Учасники конференція працювали у 28 секціях. Серед них – «Інформаційні та управляючі системи»; «Фундаментальні та прикладні проблеми транспортного машинобудування»; «Моделювання робочих процесів в теплотехнологічному, енергетичному обладнанні та проблеми енергозбереження»; «Комп’ютерні технології у фізико-технічних дослідженнях металів»; «Мікропроцесорна техніка в автоматиці та приладобудуванні»; «Навколоземний космічний простір. Радіофізика та іоносфера»; «Математичні моделі і інформаційні технології в економіці»; «Міжнародна технічна освіта: тенденції та розвиток» та інші.

У програму конференції було включено 2694 доповіді 2745 авторів з 33 міст світу. Найчисельнішу за складом учасників секцію сформував економічний факультет НТУ «ХПІ» – 296 доповідей.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет