О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«ХПІ мистецький: особистості»


[Підготувала З. Мельник]
#19-20 от 12.11.2015

9–13 листопада відбувся культурологічний фестиваль «ХПІ мистецький: особистості». Його організаторами виступили Етнографічний музей «Слобожанські скарби» ім. Г. Хоткевича кафедри етики, естетики та історії культури НТУ «ХПІ», факультет інтегральної підготовки, науково-технічна бібліотека та профспілковий комітет студентів нашого університету.

ХПІ дав світу не тільки відомих вчених, талановитих інженерів, але й низку визначних особистостей у багатьох галузях мистецтва. У рік 130-річчя одного з найстаріших технічних інститутів України варто згадати політехівців, які ще донедавна примножували славу ХПІ як «квітника мистецтв», і зустрітися з тими випускниками або співробітниками університету, що є професіоналами у сферах театру, образотворчого мистецтва, музики, літератури, художньої фотографії.

Тиждень мистецтва в ХПІ був спрямований як на те, щоб студенти та викладачі «знали своїх героїв», так і на те, щоб викликати у «технарів» бажання повноцінно реалізувати себе не лише у своїй професії, а й у безмежному світі Мистецтва.

Отже у програмі фестивалю відбулися такі заходи, як «ХПІ театральний та художньо-фотографічний» – творчі зустрічі з випускниками ХПІ: Заслуженим артистом України Віталієм Бондаревим та фотохудожником Анатолієм Головіним, виставка фоторобіт останнього, виставка художніх робіт випускниці ХПІ Світлани Землянкіної; «ХПІ кінематографічний» – вечір пам’яті керівника народної кіностудії «ХПІ-фільм» Аркадія Фаустова; «ХПІ музичний» – концерт Сергія Перепелиці – наукового співробітника музею історії НТУ «ХПІ»; «ХПІ літературний» – творчий вечір поета Михайла Красикова – доцента кафедри етики, естетики та історії культури, директора музею «Слобожанські скарби» ім. Г. Хоткевича НТУ «ХПІ».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет