«ХПІ мистецький: особистості»

[Підготувала З. Мельник]
#19-20 от 12.11.2015

9–13 листопада відбувся культурологічний фестиваль «ХПІ мистецький: особистості». Його організаторами виступили Етнографічний музей «Слобожанські скарби» ім. Г. Хоткевича кафедри етики, естетики та історії культури НТУ «ХПІ», факультет інтегральної підготовки, науково-технічна бібліотека та профспілковий комітет студентів нашого університету.

ХПІ дав світу не тільки відомих вчених, талановитих інженерів, але й низку визначних особистостей у багатьох галузях мистецтва. У рік 130-річчя одного з найстаріших технічних інститутів України варто згадати політехівців, які ще донедавна примножували славу ХПІ як «квітника мистецтв», і зустрітися з тими випускниками або співробітниками університету, що є професіоналами у сферах театру, образотворчого мистецтва, музики, літератури, художньої фотографії.

Тиждень мистецтва в ХПІ був спрямований як на те, щоб студенти та викладачі «знали своїх героїв», так і на те, щоб викликати у «технарів» бажання повноцінно реалізувати себе не лише у своїй професії, а й у безмежному світі Мистецтва.

Отже у програмі фестивалю відбулися такі заходи, як «ХПІ театральний та художньо-фотографічний» – творчі зустрічі з випускниками ХПІ: Заслуженим артистом України Віталієм Бондаревим та фотохудожником Анатолієм Головіним, виставка фоторобіт останнього, виставка художніх робіт випускниці ХПІ Світлани Землянкіної; «ХПІ кінематографічний» – вечір пам’яті керівника народної кіностудії «ХПІ-фільм» Аркадія Фаустова; «ХПІ музичний» – концерт Сергія Перепелиці – наукового співробітника музею історії НТУ «ХПІ»; «ХПІ літературний» – творчий вечір поета Михайла Красикова – доцента кафедри етики, естетики та історії культури, директора музею «Слобожанські скарби» ім. Г. Хоткевича НТУ «ХПІ».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет