О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

”Електронні ресурси для бібліотек”


[С. Кулікова, заступник директора бібліотеки]
#8 от 04.04.2005

18 лютого на базі Центру нових інформаційних технологій НТУ «ХПІ» та науково-технічної бібліотеки пройшов семінар для користувачів бібліотек за проектом INTAS «Електронні ресурси для бібліотек України» за темою “Доступ до наукової інформації для вчених – 2005”. Семінар був присвячений огляду діяльності Консорціуму та Асоціації “Інформатіо-Консорціум” про сучасні можливості бібліотек у забезпеченні доступу до електронних ресурсів. З доповідями виступили Манфред Спісбергер (Німеччина), директор Асоціації кандидат технічних наук Олексій Васильєв. Слухачам семінару була запропонована інформація про доступ до електронних журналів видавництва Blackwells та проект доставки документів (доповідь працівника бібліотеки Тетяни Чепурної, Hannover). Корисною стала інформація про електронні журнали видавництв Springer та Kluwer, доступ до бази даних з математики (ZB Math). Інформацію надав Франс Леттенстроем, співробітник видавництва Springer publishers. Присутніми на семінарі були аспіранти, студенти старших курсів НТУ «ХПІ». Детальніша інформація про семінар надається на сайті Асоціації „Інформатіо – Консорціум” http://www.informatio.org.ua.

Науково-технічна бібліотека НТУ «ХПІ» з жовтня 2003 року має безкоштовний доступ до електронного каталогу Технічної бібліотеки Ганновера, триальний доступ до повнотекстових баз електронних журналів EBSCO продовжений до 2006 року. Для тих, хто володіє іноземними мовами, а також зацікавлений в отриманні новітніх статей зі світовою науковою інформацією, просимо звертатися за тел. 707-68-28, 28-28 (ГАК, 2-й поверх, к. 213, відділ сучасних бібліотечних технологій).

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет