О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Золота медаль НТУ „ХПІ”


[С. Землянська]
#8 от 04.04.2005

„Сучасна освіта в Україні – 2005”

Восьма міжнародна виставка навчальних закладів „Сучасна освіта в Україні” відбулася в Києві 23–26 березня цього року. „У нашій державі склалася добра традиція щорічного проведення освітянських виставок, як заходів, що визначають досягнення та перспективи подальшої модернізації і реформування системи національної освіти, – відзначив, відкриваючи восьму виставку, Міністр освіти і науки України С.М. Ніколаєнко. – Тут кращі навчальні заклади презентують свій внесок у розвиток освіти, впровадження нових інноваційних педагогічних технологій. Сьогодні освітянами України здійснюється активна робота щодо вступу до Болонського процесу, що забезпечить інтеграцію в європейський освітній простір, підвищення якості та демократизації освіти. Я впевнений, що спільними зусиллями Міністерства освіти і науки України, педагогічних, науково-педагогічних працівників і науковців ми створимо систему національної освіти світового рівня”.

На знімках: відкриття виставки; пояснення Міністрові освіти і науки України С.М. Ніколаєнку щодо експонатів, представлених нашим університетом, дає ректор, професор Л.Л. Товажнянський. Фото В.Русиновського, В.Лисенка.

У рамках виставки „Сучасна освіта в Україні” вже п’ятий рік проводяться конкурси серед навчальних закладів на кращі здобутки з окремих напрямів модернізації навчально-виховного процесу. В номінаціях за ці роки взяли участь близько 330 навчальних закладів, з яких 120 – нагороджено за вагомі досягнення золотими, срібними і бронзовими медалями. Серед лауреатів конкурсів – Національний технічний університет „ХПІ”, який до цього року вже отримав золоті медалі у різних номінаціях, таких як „Розвиток міжнародного співробітництва в галузі освіти”, „Краща реклама досягнень навчального закладу”, „Інноваційні технології в навчанні”, „Розробка та упровадження системи дистанційної освіти”. Восьма виставка принесла нашому університетові ще одну заслужену нагороду – Золоту медаль у номінації „Модернізація вищої освіти відповідно до вимог Болонського процесу”. НТУ „ХПІ” відзначений також дипломом „Лідер сучасної освіти”. Своїм досвідом у справі модернізації освіти наш університет ділився з учасниками виставки. Для них наші спеціалісти провели 3 семінари. Це „Організація навчального процесу в НТУ „ХПІ” згідно з положеннями Болонського процесу” (ведучий – ректор, професор Л.Л. Товажнянський), „Система підготовки спеціалістів в НТУ „ХПІ” до конкурентних умов ринку праці”(директор Центру кар’єри М.Ю. Довгопол), „Дистанційна елітна школа НТУ „ХПІ” (В.М. Кухаренко – зав. проблемної лабораторії ДО, професор). НТУ „ХПІ” експонував нові підручники власного видання, курси дистанційної освіти, результати наукових досліджень, впроваджені в навчальний процес та ін.

Експозиція нашого університету привернула увагу численних учасників та відвідувачів виставки, її оглянув Міністр освіти і науки України С.М. Ніколаєнко. Велику цікавість виявили до досягнень НТУ „ХПІ” також засоби масової інформації, ректор професор Л.Л. Товажнянський дав кілька інтерв’ю, одне з яких транслювалося на телевізійному каналі УТ-1.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет