О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Звітують ректорат і студентська профспілка


[О. Грибова, заступник голови профкому студентів НТУ «ХПІ»]
#11-12 от 25.06.2015

Минулого року між адміністрацією та первинною профспілковою організацією студентів нашого університету була підписана чергова Колективна угода строком на три роки. Минув рік. І 26 травня 2015-го відбулося засідання розширеного комітету ППОС НТУ «ХП», на якому про хід виконання Угоди звітували ректор Є. І. Сокол та голова профкому студентів С. М. Мастерний.

Учасники засідання разом з адміністрацією вузу прийняли Постанову, у якій відзначено, що спільна робота ректорату та профкому студентів щодо виконання положень Угоди за минулий рік в частині соціально-економічного захисту студентів проводилася на належному рівні. Постанова також наголошує на тому, що профкому студентів та ректорату і надалі потрібно діяти спільно, виконуючи заходи, заплановані Угодою, здійснювати постійний контроль за їх проведенням та інформувати про це студентів. Важливим пунктом Угоди є також і виконання заходів з комплектування гуртожитків та прилеглих територій інвентарем і обладнанням, дотримання в них правил внутрішнього розпорядку, проведення конкурсів на кращі гуртожиток та кімнату. Передбачено також фінансування з Фонду соціальної допомоги університету цільових програм соціальної підтримки студентів (оздоровлення, медичне обслуговування, культура, спорт тощо), проведення організаційної роботи з забезпечення пільгового проїзду студентів у міському транспорті відповідно до Закону України «Про вищу освіту», надання пільг на проживання в гуртожитках студентам, які мають на це право.

Важливим залишається і забезпечення ректоратом пріоритетного виконання робіт з ремонту життєво необхідних комунікацій та інженерних мереж в гуртожитках студмістечка, контроль обслуговування студентів в їдальнях і буфетах, заохочення студентів до занять у спортивних секціях та проведення різноманітних спортивно-масових заходів на призи ППОС, залучення додаткових коштів для комплектування СОТ «Політехнік» житловим інвентарем та покращення умов проживання в ньому. Слід зазначити, що і адміністрація, і профком студентів багато роблять для того, щоб оздоровлення та відпочинок у «Політехніку» був доступний для студентів. Необхідно також сприяти розвитку різноманітних форм роботи з організації факультетської самодіяльності та дозвілля студентів, спрямувати кошти профбюджету для проведення культурно-масових заходів, організовувати та проводити щорічний музичний фестиваль «Зоряна Планета Політех», лігу КВК «Політехнічна», конкурс-фестиваль «Старт дає Політех» та інші заходи у Палаці студентів. Активізувати й вдосконалювати діяльність факультетських профорганізацій, підвищувати ефективність керівництва діяльністю профспілкових бюро, проводити щорічну «Школу профспілкового лідера» та відповідні тренінги впродовж року.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет