О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Перші кроки в науці Євгенія Думи


[І. Гаєвий]
#9-10 от 28.05.2015

Євгеній Дума (МТ-30ам) навчається на кафедрі матеріалознавства. Рішення вступати до ХПІ він прийняв виважено, про наш вуз хлопцю багато розповідали його старші друзі, які закінчили Харківський політех. І вже на 1 курсі Євгенія захопили доброзичливість і професіоналізм викладачів, цікаві предмети та особлива аура старовинного інституту. «На 3 курсі, – згадує мій співрозмовник, – я з головою поринув у вивчення спеціальних предметів, став відмінником. На 4-му під керівництвом завідувача кафедри матеріалознавства професора О. В. Соболя підготував та успішно захистив бакалаврську роботу, а ще з однією роботою взяв участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт, який відбувся у Дніпропетровську». У цьому році праці Євгенія, присвяченій вивченню нових матеріалів, зокрема, високоентропійних сплавів, їх якостей та методів застосування, присуджено 1 місце! За результатами своєї наукової діяльності хлопець уже має публікації у фахових виданнях.

Рік тому Євгеній Дума взяв участь і у Всеукраїнській олімпіаді з «Безпеки життєдіяльності» (БЖД), де посів 5 місце. Згодом відбувся відбірковий тур на Міжнародну олімпіаду, тут герой цієї публікації став срібним призером. Цей міжнародний турнір повинен був відбутися у Казахстані, але у зв’язку з погіршенням ситуації в Україні, українці взяли у ньому участь он-лайн. Це не завадило хлопцю увійти до «трійки» призерів та зайняти почесне 3 місце! «Перша частина завдань була у вигляді тестів, – продовжує розповідь Євгеній, – а у другій потрібно було дати розгорнуті відповіді на запитання, треба було виявити творчі здібності. Дуже цікавим було питання про екологію української мови».

Такий же достойний результат хлопець показав і у Всеукраїнській олімпіаді зі своєї спеціальності, яка відбулася в цьому році в Луцьку. Через рік Євгеній закінчить університет, але вже зараз планує своє майбутнє, пов’язане з обраною спеціальністю: «Хочу знайти престижну роботу, працювати на сучасному обладнанні та виконувати найскладніші завдання. До нашої кафедри в дні роботи наукової конференції «Сучасні технології в металографії та металознавстві» привезли найсучасніше обладнання відомих світових фірм. І нам, студентам, дозволили попрацювати на цих коштовних приладах. Відчуття були невимовними! Бажаю своєму університету процвітання та багато талановитих молодих науковців!»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет