Шановні колеги!
|
Прийміть щирі поздоровлення й найкращі побажання в зв’язку з 85-річницею створення кафедри. Ця знаменна подія співпадає зі 130-річчям нашого, всім нам дорогого, університету. Приємно усвідомлювати, що вперше на теренах України тут, 130 років тому, почалася підготовка інженерів для харчової промисловості, у тому числі олійно-жирової, цукрової та бродильних виробництв.
Глибокої поваги заслуговують фундатор цієї справи професор О. П. Лідов і його талановитий учень – професор Б. Н. Тютюнников, який продовжив справу свого вчителя та своїми науковими здобутками фактично сформував сучасну наукову школу хімії і технології жирів.
Навчально-методична робота кафедри завжди базувалась на використанні результатів наукових досліджень і досвіду промисловості, що забезпечило підготовку інженерів високого професійного рівня. Близько 3000 спеціалістів за 85 років – це відмінний результат. Серед випускників кафедри – гордість університету: генеральний директор корпорації «Бісквіт-Шоколад», Герой України Алла Арестівна Коваленко, директор фірми «Даніско – Україна», лідера олієжирового напрямку у країнах Східної Європи, Анатолій Анатолійович Дроздов, керівник відділу переробки рослинних олій компанії «Альфа-Лаваль» (Копенгаген, Данія) Олексій Шевченко.
Кафедра є провідною в своїй спеціальності і має добрі перспективи розвитку.
Успіхів всім, шановні колеги!
Є. Сокол, ректор НТУ «ХПІ»