О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Кафедра геометричного моделювання та комп’ютерної графіки


[Професор О. Шоман, зав. кафедри ГМКГ]
#20-21 от 23.12.2014

На кафедрi геометричного моделювання та комп’ютерної графiки НТУ «ХПI», заснованiй в 1885 р., студенти навчаються як базовим iнженерним дисциплiнам (нарисна геометрiя, iнженерна та комп’ютерна графіка), так i сучасним творчим (виробничий дизайн та ергономiка i моделювання дизайну). А з 2005 р., коли вiдкрилася нова спецiалiзацiя «Комп’ютернi технологiї обробки графiчної інформації», кафедра ГМКГ набула статусу випускаючої. Вiдтодi тут здiйснюється пiдготовка бакалаврiв i спецiалiстiв за 22 дисциплiнами спецiалiзацiї, що дозволяє студентам отримати одночасно класичну освiту та елiтарну спецiальнiсть i в майбутньому працювати програмiстами графiчних систем, розробниками Web-додаткiв, Web-дизайнерами та конструкторами.

Пiд час навчання студенти долучаються до наукових дослiджень, а найкращi їх роботи, виконанi пiд керiвництвом досвiдчених викладачiв кафедри ГМКГ, щороку представляються на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робiт з галузi науки «Прикладна геометрiя, iнженерна графiка та ергономіка», який вже шість років поспiль (перші два – як міжвузівський) проводиться на базi кафедри ГМКГ. У ньому наші студенти отримують найвищi нагороди.

На кафедрi ГМКГ працює злагоджений високопрофесiйний колектив у складi 23 викладачів, серед яких 2 професори i 19 доцентів на чолі з завідувачем кафедри професором О. В. Шоман.

За офiцiйними результатами вiдкритого конкурсу «Iсторiя успiху» компанiї «Autodesk» доценти кафедри Л. М. Савченко i Д. В. Воронцова за професiйне та ефективне використання продукта Autodesk Maya в навчальному процесi увiйшли до «ТОП-100» конкурсу.

Кафедра ГМКГ входить до складу Української асоцiацiї з прикладної геометрiї та спiвпрацює в галузi прикладної геометрiї, iнженерної графiки та комп’ютерних технологiй з провiдними кафедрами вузiв України в Києвi, Харковi, Львовi, Днiпропетровську, Ужгородi, Рiвному, Луцьку, Полтавi, Донецьку, Миколаєві, Одесi та Мелітополi.

Останнiм часом кафедра встановила тiснi творчi зв’язки зі вченими провiдних навчальних закладiв Грузiї, Казахстану, Молдови, Польщi, Росiї.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет