О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Олімпіади у Харкові та Львові


#9 от 12.06.2014

На знімку:Олена Хніченко, Олена Панченко та Анастасія Соломаха

19–21 березня у Харківському національному університеті радіоелектроніки відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напрямку «Метрологія та інформаційно-вимірювальні технології». Її оргкомітет очолював проректор з наукової роботи цього вузу професор М.І. Сліпченко.

В олімпіаді взяли участь 28 представників 9 вузів Харкова, Одеси, Дніпропетровська, Донецька. На цих змаганнях достойно виступила команда НТУ «ХПІ», яка під керівництвом професора кафедри інформаційно-вимірювальних технологій і систем В.К. Гусельнікова посіла 1 загальнокомандне місце. Непогано харківські політехніки виступили і в особистому заліку. Станіслав Бєдухін (АП-40а) зайняв 3 місце, Тарас Ковриженко (АП-20) – 4-е, а Євгенія Іванова (АП-40б) – 5-е.

А 19–23 травня в Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напрямку «Метрологія, стандартизація та сертифікація». Керівником її оргкомітету був призначений проректор з наукової роботи професор Д.В. Федасюк. У олімпіаді взяли участь 40 студентів з 10 вузів Харкова, Одеси, Дніпропетровська, Донецька, Івано-Франківська, Херсону, Севастополя та Львова. Команду нашого університету представляли студенти кафедри інформаційно-вимірювальних технологій і систем Олена Панченко (АП-40б), яка стала бронзовим призером, Анастасія Соломаха (АП-20), яка була шостою та Олена Хніченко (АП-40а) – показала дев’ятий результат. Очолювала команду харківських політехніків доцент О.Є. Тверитникова.

«Наша кафедра, – розповідає професор В.К. Гусельніков, – бере участь у цих олімпіадах уже понад 10 років. І за цей час наші студенти кожного року займають призові місця. В цьому, безумовно, велика заслуга як і самих студентів, так і колективу викладачів кафедри, яку очолює професор С.І. Кондрашов». До речі, Віктор Кузьміч був нагороджений грамотою оргкомітету олімпіади у Львові за значний внесок у формування майбутніх фахівців з метрології, стандартизації та сертифікації.

«Слід зазначити, – говорить доцент О.Є. Тверитникова, – що ми заключили з кафедрою метрології, стандартизації та сертифікації Львівської політехніки довгостроковий договір про співробітництво. Мова йде про те, що наші студенти їздять до Львова, де беруть участь у олімпіадах, а львов’яни, відповідно, приїжджають до Харкова. У цьому році нас приємно вразила гостинність хазяїв, які організували нам цікаві екскурсії містом Лева та по області».

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет