Олімпіади у Харкові та Львові

#9 от 12.06.2014

На знімку:Олена Хніченко, Олена Панченко та Анастасія Соломаха

19–21 березня у Харківському національному університеті радіоелектроніки відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напрямку «Метрологія та інформаційно-вимірювальні технології». Її оргкомітет очолював проректор з наукової роботи цього вузу професор М.І. Сліпченко.

В олімпіаді взяли участь 28 представників 9 вузів Харкова, Одеси, Дніпропетровська, Донецька. На цих змаганнях достойно виступила команда НТУ «ХПІ», яка під керівництвом професора кафедри інформаційно-вимірювальних технологій і систем В.К. Гусельнікова посіла 1 загальнокомандне місце. Непогано харківські політехніки виступили і в особистому заліку. Станіслав Бєдухін (АП-40а) зайняв 3 місце, Тарас Ковриженко (АП-20) – 4-е, а Євгенія Іванова (АП-40б) – 5-е.

А 19–23 травня в Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напрямку «Метрологія, стандартизація та сертифікація». Керівником її оргкомітету був призначений проректор з наукової роботи професор Д.В. Федасюк. У олімпіаді взяли участь 40 студентів з 10 вузів Харкова, Одеси, Дніпропетровська, Донецька, Івано-Франківська, Херсону, Севастополя та Львова. Команду нашого університету представляли студенти кафедри інформаційно-вимірювальних технологій і систем Олена Панченко (АП-40б), яка стала бронзовим призером, Анастасія Соломаха (АП-20), яка була шостою та Олена Хніченко (АП-40а) – показала дев’ятий результат. Очолювала команду харківських політехніків доцент О.Є. Тверитникова.

«Наша кафедра, – розповідає професор В.К. Гусельніков, – бере участь у цих олімпіадах уже понад 10 років. І за цей час наші студенти кожного року займають призові місця. В цьому, безумовно, велика заслуга як і самих студентів, так і колективу викладачів кафедри, яку очолює професор С.І. Кондрашов». До речі, Віктор Кузьміч був нагороджений грамотою оргкомітету олімпіади у Львові за значний внесок у формування майбутніх фахівців з метрології, стандартизації та сертифікації.

«Слід зазначити, – говорить доцент О.Є. Тверитникова, – що ми заключили з кафедрою метрології, стандартизації та сертифікації Львівської політехніки довгостроковий договір про співробітництво. Мова йде про те, що наші студенти їздять до Львова, де беруть участь у олімпіадах, а львов’яни, відповідно, приїжджають до Харкова. У цьому році нас приємно вразила гостинність хазяїв, які організували нам цікаві екскурсії містом Лева та по області».

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет