О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вшановуючи попередників


#22-23 от 14.12.2012

7 грудня в НТУ «ХПІ» відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки відомому вченому в галузі динаміки і міцності машин, прикладної теорії коливань, першому завідувачу кафедри колісних і гусеничних машин Віталію Прокоповичу Аврамову. Відкрив мітинг декан факультету транспортного машинобудування, к. т. н. В. В. Єпіфанов: «Учасник Великої Вітчизняної війни д. т. н., професор В. П. Аврамов зробив значний внесок у розвиток бронетехніки в Україні та за кордоном. Він запрошував до викладання фахівців-практиків. Саме це новаторство стало прикладом для багатьох кафедр університету. Досвід В. П. Аврамова і його внесок у галузь танкобудування України послужили початком реалізації головного принципу діяльності університету ХПІ – єднання освіти, науки і виробництва».

Ректор Л. Л. Товажнянський у своїй промові підкреслив, що «співпраця з Харківським конструкторським бюро ім. О. О. Морозова триває ось уже протягом 40 років, а більше 70% співробітників бюро складають саме випускники кафедри. І сьогодні вона розвивається в цьому напрямку, а її досягнення відзначені численними нагородами та преміями».

Поділилися своїми спогадами та враженнями про В. П. Аврамова завідувач кафедри «Колісні та гусеничні машини», д. т. н., професор Д. О. Волонцевич; старший син В. П. Аврамова – Д. В. Аврамов; лауреат Державної премії, керівник Харківського конструкторського бюро ім. О. О. Морозова, к. т. н. О. І. Веретенніков та ін.

– Україна – одна з восьми країн світу, що володіють повним циклом створення і виробництва бронетанкової техніки, в тому числі, колісних і гусеничних машин, які є конкурентоспроможними і користуються попитом на світовому ринку. Активний розвиток цієї галузі сьогодні обумовлюється тісною співпрацею конструкторського бюро з кафедрою колісних і гусеничних машин ХПІ, а також завдяки діяльності фахівців, яких готує ця кафедра, – зазначив Герой України, член-кореспондент Національної Академії наук України, генеральний конструктор України зі створення бронетанкової техніки та артилерійських систем, Почесний доктор НТУ «ХПІ» М. Д. Борисюк.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет