О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Візит Міністра Д. В. Табачника до ХПІ


#19-20 от 15.11.2012

 

25 жовтня Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» відвідав Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Володимирович Табачник. У нашому університеті він разом з ректором Л. Л. Товажнянським та проректорами оглянув новобудову науково-технічної бібліотеки. Директор НТБ Л. П. Семененко продемонструвала поважному гостеві найсучаснішу електронну пропускну систему та провела екскурсію бібліотекою: відділ реєстрації читачів, абонементний зал № 2, книгосховище, зал каталогів, абонемент наукових видань та ін.

Сучасна бібліотека ХПІ – це комплекс, оснащений системою електронних каталогів. Тут знаходяться близько двох мільйонів томів, а також численні електронні видання і публікації наукових праць, які є доступними в Інтернеті та формують репозиторій університету.

У новому приміщенні книгосховища реалізована програма «Комплексна інформаційна система бібліотеки». Упровадження технології Wi-Fi надає читачам можливість використання власних технічних засобів для доступу до мережі бібліотеки. Її комплексна інформаційна система дозволить створити кожному читачеві персональний навчальний простір у віртуальному середовищі.

Д. В. Табачник зацікавився старовинними книгами XVI–XIX століть, атласами, колекцією видань іноземними мовами і навіть знайшов у каталозі посилання на власні праці. Міністр відзначив, що оновлена бібліотека стала вагомим кроком до подальшого розвитку науково-дослідної діяльності університету, а також полегшила доступ студентам і вченим до одного з найважливіших ресурсів сучасного суспільства – інформації.

Під час візиту Д. В. Табачник оглянув університетський кампус, поспілкувався зі студентами та відвідав виставку наукових досягнень Харківського політехнічного.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет