Візит Міністра Д. В. Табачника до ХПІ

#19-20 от 15.11.2012

 

25 жовтня Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» відвідав Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Володимирович Табачник. У нашому університеті він разом з ректором Л. Л. Товажнянським та проректорами оглянув новобудову науково-технічної бібліотеки. Директор НТБ Л. П. Семененко продемонструвала поважному гостеві найсучаснішу електронну пропускну систему та провела екскурсію бібліотекою: відділ реєстрації читачів, абонементний зал № 2, книгосховище, зал каталогів, абонемент наукових видань та ін.

Сучасна бібліотека ХПІ – це комплекс, оснащений системою електронних каталогів. Тут знаходяться близько двох мільйонів томів, а також численні електронні видання і публікації наукових праць, які є доступними в Інтернеті та формують репозиторій університету.

У новому приміщенні книгосховища реалізована програма «Комплексна інформаційна система бібліотеки». Упровадження технології Wi-Fi надає читачам можливість використання власних технічних засобів для доступу до мережі бібліотеки. Її комплексна інформаційна система дозволить створити кожному читачеві персональний навчальний простір у віртуальному середовищі.

Д. В. Табачник зацікавився старовинними книгами XVI–XIX століть, атласами, колекцією видань іноземними мовами і навіть знайшов у каталозі посилання на власні праці. Міністр відзначив, що оновлена бібліотека стала вагомим кроком до подальшого розвитку науково-дослідної діяльності університету, а також полегшила доступ студентам і вченим до одного з найважливіших ресурсів сучасного суспільства – інформації.

Під час візиту Д. В. Табачник оглянув університетський кампус, поспілкувався зі студентами та відвідав виставку наукових досягнень Харківського політехнічного.

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет