О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Ювілейне турне «Експромту»


#17-18 от 17.10.2012

ДС – ДС – ДС

Нинішня осінь для ансамблю скрипалів «Експромт» – Народного колективу профспілок України – видалася цікавою й насиченою, колектив відзначає своє 10-річчя! Цей ансамбль знають і люблять в усій Україні, вдячні слухачі з різних міст чекають на їх концерти. З ініціативи керівника Н. В. Чистякової, за підтримки ректорату НТУ «ХПІ», профспілкових організацій співробітників і студентів НТУ «ХПІ» «Експромт» здійснив ювілейний тур.

Першим містом, яке харківські політехніки удостоїли своєю увагою, став Львів. Тут музиканти двох колективів – ансамбль скрипалів «Експромт» і камерний оркестр «Крещендо» – представили програму «Осінній вернісаж». Звучали твори як класичних композиторів, так і наших сучасників, наприклад, Еніо Маріконе і Астора Пьяццолли. Глядачі були у захваті, раз у раз звучали крики: «Браво!» і «Біс!». Студентів не хотіли відпускати зі сцени!..

Наші скрипалі здійснили візит-відповідь до Львівської політехніки, чий ансамбль «Поліфонія» порадував нас своїм мистецтвом в квітні цього року. Після тріумфального виступу харків’ян у старовинному залі засідань вченої ради ректор Львівської політехніки Ю. Я. Бобало прислав лист-подяку ректорові НТУ «ХПІ» Л. Л. Товажнянському, в якому дав високу оцінку майстерності наших музикантів.

3 і 4 жовтня «Експромт» і «Крещендо» дали концерти в Харкові: у бібліотеці ім. Короленка і Палаці студентів НТУ «ХПІ». На сцену разом з нашими музикантами вийшли гості з далекої Мексики – юнацький камерний ансамбль м. Орісаба, штат Веракруз (керівники: Олександр Лабза і Діана Фонсекка).

А завершився ювілейний тур концертами 6–7 жовтня в Дніпропетровську і Павлограді.

Фото Дмитра Кічімасова

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет