О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Підготовка до вступу – запорука майбутніх успіхів


[Професор М. Сіренко, керівник Центру дистанційної та доуніверситетської підготовки]
#15 -16 от 15.09.2012

До уваги абітурієнтів!

заняття веде професор М. Сіренко

У нашому університеті успішно діє система доуніверситетської підготовки, основними завданнями якої ми сьогодні вбачаємо якісну підготовку абітурієнтів до ЗНО, адаптацію слухачів до майбутнього навчання вже у якості наших студентів, забезпечення прийому на перший та старші курси найбільш обдарованої і підготовленої молоді.

Для цього НТУ «ХПІ» має всі умови, оскільки діє Центр дистанційної та доуніверситетської підготовки, який об’єднує розвинену мережу навчальних підрозділів для надання освітніх послуг з підготовки до вступу. Сьогодні ми надаємо абітурієнтам можливість вибору підрозділу для навчання (підготовчі курси, елітарні школи, підготовче відділення), форми навчання (денна, вечірня, заочна, дистанційна), кількості і переліку дисциплін (обов’язкові, профільні, додаткові розвивальні), тривалості навчання (від 8 до 3 місяців) і пропонуємо доступну вартість та зручний графік оплати.

Крім цього, Правилами прийому до НТУ «ХПІ» тільки випускникам підрозділів доуніверситетської підготовки надається важлива конкурсна пільга: їм за результатами підсумкової атестації до суми конкурсних балів додається до 20 балів при вступі на навчання на природничо-математичні та інженерно-технічні напрями підготовки.

У 2010 році Центр дистанційної та доуніверситетської підготовки університету успішно пройшов чергову процедуру ліцензування в Державній атестаційній комісії МОН України і отримав ліцензію на підготовку до вступу громадян України строком дії 10 років і обсягом 3200 осіб. Такі показники рекордні серед вузів країни і є визнанням і свідченням багаторічної гарантованої якісної підготовки абітурієнтів, розгалуженої мережі навчальних підрозділів, різноманітності форм навчання, професіоналізму і педагогічної майстерності викладачів, які підготували багато поколінь майбутніх політехніків. До речі, у нас постійно навчаються абітурієнти, які обрали для вступу інші вузи, але перевагу в підготовці до вступу надали нашому університету. Щорічний аналіз якості підготовки абітурієнтів показує, що випускники системи доуніверситетської підготовки НТУ «ХПІ» на зовнішньому оцінюванні отримають в середньому на 20–25 балів більше, ніж інші. Це надає їм безумовні конкурсні переваги і реальну можливість вступу на обрану спеціальність.

Наш Центр ДДП уже третій рік бере участь у проведенні зовнішнього тестування (щорічно 2400 абітурієнтів), зразкову організацію якого постійно відзначає Харківський регіональний центр ЗНО.

Сьогодні Центр ДДП пропонує абітурієнтам підготовку за такими формами навчання:

  • підготовче відділення (денна);
  • підготовчі курси (денна, вечірня, заочна, дистанційна);
  • підготовчі курси дворічні для учнів 10 класів (вечірня, денна);
  • дистанційні підготовчі курси (www.kpi.kharkov.ua);
  • елітарні школи (вечірня, заочна);
  • підготовчі курси з іноземних мов для вступників до магістратури (денна, вечірня).


Заняття на підготовчих курсах за денною формою проводяться вдень у суботу і неділю, за вечірньою формою – у будні 2 або 3 рази на тиждень. На дворічних курсах (в основному для учнів 10 класів) заняття проводяться один раз на тиждень.

Сьогодні є унікальна можливість навчатись на дистанційних підготовчих курсах, де відбувається он-лайн спілкування учня з викладачем. Контрольні роботи учнів заочної та дистанційної форм рецензуються, їм надаються індивідуальні консультації та методична допомога.

Елітарні школи працюють з метою профільної підготовки для вступу та навчання на відповідних факультетах: автоматики та приладобудування, електромашинобудівному і електроенергетичному (школа «Пріоритет»), комп’ютерних і інформаційних технологій («Політехнік»), транспортного машинобудування («Автомобіліст») та інші.

На підготовчому відділенні навчання проводиться за денною формою 5 днів на тиждень протягом 30 навчальних тижнів. Слухачі з інших міст та селищ забезпечуються гуртожитком.

До переліку дисциплін підготовки входять українська мова і література, російська мова і література, математика, фізика, хімія, англійська мова, історія України, біологія, інформатика, креслення та інші. Вибір дисциплін – за власним бажанням.

Реалізувати свої творчі досягнення у науках наші талановиті абітурієнти мають можливість на науково-технічних конференціях доуніверситетської молоді «Молодь, наука, технології», які вже більше 10 років щорічно проводяться в університеті.

Окремо потрібно відзначити, що ми надаємо нашим майбутнім магістрантам можливість ретельніше підготуватися до складання обов’язкового вступного іспиту з іноземної мови. Восени проводиться набір на підготовчі курси з англійської, німецької та французької мов, у тому числі і для всіх бажаючих підвищити свій мовний рівень.

Навчання в підрозділах доуніверситетської підготовки надає можливість сьогоднішнім школярам ознайомитись з унікальним університетським кампусом, умовами навчання, кафедрами, спеціальностями, відчути творчу і доброзичливу атмосферу в багатотисячній сім’ї політехніків.

Ми запрошуємо школярів, гімназистів і ліцеїстів випускних класів, студентів випускних курсів технікумів, коледжів, професійно-технічних училищ, а також випускників минулих років на навчання на підготовчих курсах, підготовчому відділенню та в елітарних школах.

Якісна підготовка до вступу є запорукою отримання вами класичної вищої освіти в нашому університеті і ваших майбутніх успіхів у житті!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет