О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Всеукраїнський фестиваль науки в НТУ «ХПІ»


#10-11 от 30.04.2012

Виставки

18 квітня у 28 аудиторії ректорського корпусу відкрилась виставка в рамках Всеукраїнського фестивалю науки.

– Інноваційний шлях розвитку освіти неможливий без розвитку науки, – говорить ректор НТУ «ХПІ» професор Л. Л. Товажнянський. – Наш університет заснований на цих засадах, і ми продовжуємо славні традиції наших попередників. 40 наукових шкіл, які плідно працюють в ХПІ, дозволили нам останнім часом відкрити 50 нових спеціальностей. Сьогодні ми представляємо наші найвагоміші розробки, які виставлялися і на всеукраїнських виставках, і на міжнародних. Тут цікаво побувати і науковцям, і студентам, і представникам промислових підприємств.

На виставці представлені всі факультети НТУ «ХПІ». Вона налічує близько 70 експонатів та 52 підручники і монографії. Експонати представлені в різних форматах, та переважно це діючі моделі, макети, натурні зразки. Наприклад, універсальна ультразвукова установка для зварювання полімерних матеріалів (на знімку зліва внизу), автоматизований електропривод на основі двигуна з ротором, що котиться (на знімку справа внизу), «Теплий дім», теплопункт та інші розробки.

В рамках виставки проводились рекламно-інформаційні заходи із залученням провідних спеціалістів промисловості. У виставці брали участь представники таких підприємств, як ДП Завод ім. Малишева, ВАТ «Турбоатом», ДП Завод ім. Шевченка, приладобудівний завод ФЕД, Електроважмаш, ХЕМЗ тощо, а також наукові працівники різних установ Харкова, аспіранти, магістри, студенти нашого університету.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет