О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Програма ім. Фулбрайта надає нові можливості


[За матеріалами міжнародного відділу]
#7 от 29.03.2012

6 березня НТУ «ХПІ» відвідав директор програми імені Фулбрайта в Україні Мирон Стахів. З ним зустрілися ректор Л. Л. Товажнянський, проректор В. О. Кравець і начальник відділу міжнародних зв’язків О. А. Гончаров.

Проректор В. О. Кравець розповів про пропозиції НТУ «ХПІ» щодо співпраці університету з програмою ім. Фулбрайта, зокрема за напрямками зовнішньої економічної діяльності (міжнародні фінанси), програмного забезпечення і перекладу. Університет зацікавлений у запрошенні фахівців із США для читання лекцій англійською мовою за цими напрямками, що було схвалено М. Стахівом.

У свою чергу, Мирон Стахів розповів про діяльність програми ім. Фулбрайта в Україні. Зараз програма пропонує кільком провідним вузам країни, у тому числі НТУ «ХПІ», взяти участь в одному з нових напрямків. І якщо раніше програма ім. Фулбрайта основний акцент робила на гуманітарних та економічних напрямках, то тепер є можливість наукових обмінів і з технічних спеціальностей.

У результаті переговорів ухвалили рішення про те, що найближчим часом керівництво НТУ «ХПІ» визначить найцікавіші напрямки співпраці з американською стороною і розпочне реалізацію досягнутих домовленостей.

Після цього представники програми імені Фулбрайта провели семінар для студентів, аспірантів, викладачів та відповіли на всі запитання.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет