Програма ім. Фулбрайта надає нові можливості

[За матеріалами міжнародного відділу]
#7 от 29.03.2012

6 березня НТУ «ХПІ» відвідав директор програми імені Фулбрайта в Україні Мирон Стахів. З ним зустрілися ректор Л. Л. Товажнянський, проректор В. О. Кравець і начальник відділу міжнародних зв’язків О. А. Гончаров.

Проректор В. О. Кравець розповів про пропозиції НТУ «ХПІ» щодо співпраці університету з програмою ім. Фулбрайта, зокрема за напрямками зовнішньої економічної діяльності (міжнародні фінанси), програмного забезпечення і перекладу. Університет зацікавлений у запрошенні фахівців із США для читання лекцій англійською мовою за цими напрямками, що було схвалено М. Стахівом.

У свою чергу, Мирон Стахів розповів про діяльність програми ім. Фулбрайта в Україні. Зараз програма пропонує кільком провідним вузам країни, у тому числі НТУ «ХПІ», взяти участь в одному з нових напрямків. І якщо раніше програма ім. Фулбрайта основний акцент робила на гуманітарних та економічних напрямках, то тепер є можливість наукових обмінів і з технічних спеціальностей.

У результаті переговорів ухвалили рішення про те, що найближчим часом керівництво НТУ «ХПІ» визначить найцікавіші напрямки співпраці з американською стороною і розпочне реалізацію досягнутих домовленостей.

Після цього представники програми імені Фулбрайта провели семінар для студентів, аспірантів, викладачів та відповіли на всі запитання.

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет