О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Харків – Париж: зустріч політехніків


[За матеріалами міжнародного відділу.]
#6 от 15.03.2012

У лютому наш університет відвідала делегація провідного технічного вузу Франції – Політехнічної школи Парижа у складі заступника керівника міжнародного департаменту Сесіль Вігуру і керівника Лабораторії фізики елементарних часток та астрофізики професора Людовика Добжинського.

На зустрічі і переговорах НТУ «ХПІ» представляли проректор з міжнародних зв’язків професор В. О. Кравець, завідувач кафедри фінансів і оподаткування професор В. А. Міщенко і начальник відділу міжнародних зв’язків О. А. Гончаров.

Професор В. О. Кравець докладно розповів про міжнародну співпрацю університету, особливу увагу приділив багаторічним плідним багатостороннім зв’язкам НТУ «ХПІ» з французькими університетами – Політехнічною школою Ліона та університетом Бордо-3 імені Мішеля де Монтеня – і познайомив гостей з системою навчання в нашому університеті.

У свою чергу, представники Політехнічної школи Парижа розповіли про свій університет, систему освіти у Франції, можливості навчання для іноземних студентів. За їх словами, вони багато чули про НТУ «ХПІ», вважають наш університет одним із найпрестижніших вузів України, який шанує світові освітні традиції і розвиває наукові школи. Делегати висловили бажання встановити з нашим університетом довгострокові відносини в галузі освіти і науки.

У ході переговорів були досягнуті домовленості про підписання в найближчому майбутньому договору про співпрацю, про направлення студентів НТУ «ХПІ» для навчання в магістратурі Політехнічної школи Парижа за окремими спеціальностями, про можливість підписання угоди за програмою «подвійних дипломів» (одержання випускниками одночасно диплома НТУ «ХПІ»та диплома Політехнічної школи Парижа).

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет