Харків – Париж: зустріч політехніків

[За матеріалами міжнародного відділу.]
#6 от 15.03.2012

У лютому наш університет відвідала делегація провідного технічного вузу Франції – Політехнічної школи Парижа у складі заступника керівника міжнародного департаменту Сесіль Вігуру і керівника Лабораторії фізики елементарних часток та астрофізики професора Людовика Добжинського.

На зустрічі і переговорах НТУ «ХПІ» представляли проректор з міжнародних зв’язків професор В. О. Кравець, завідувач кафедри фінансів і оподаткування професор В. А. Міщенко і начальник відділу міжнародних зв’язків О. А. Гончаров.

Професор В. О. Кравець докладно розповів про міжнародну співпрацю університету, особливу увагу приділив багаторічним плідним багатостороннім зв’язкам НТУ «ХПІ» з французькими університетами – Політехнічною школою Ліона та університетом Бордо-3 імені Мішеля де Монтеня – і познайомив гостей з системою навчання в нашому університеті.

У свою чергу, представники Політехнічної школи Парижа розповіли про свій університет, систему освіти у Франції, можливості навчання для іноземних студентів. За їх словами, вони багато чули про НТУ «ХПІ», вважають наш університет одним із найпрестижніших вузів України, який шанує світові освітні традиції і розвиває наукові школи. Делегати висловили бажання встановити з нашим університетом довгострокові відносини в галузі освіти і науки.

У ході переговорів були досягнуті домовленості про підписання в найближчому майбутньому договору про співпрацю, про направлення студентів НТУ «ХПІ» для навчання в магістратурі Політехнічної школи Парижа за окремими спеціальностями, про можливість підписання угоди за програмою «подвійних дипломів» (одержання випускниками одночасно диплома НТУ «ХПІ»та диплома Політехнічної школи Парижа).

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет