О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Чув дуже добрі відгуки про НТУ «ХПІ»


#2-3 от 13.02.2012

«Інституційні репозиторії України та світу. Інституційний репозиторії НТУ «ХПІ»: організаційний та правовий аспекти, методика самоархівування наукових публікацій». Цей майстер-клас, який провели директор НТБ НТУ «ХПІ» Л. П. Семененко та її заступник Ю. М. Главчева, зібрав велику кількість учасників. Вони ознайомилися із системою інформаційного забезпечення користувачів НТБ, з рухом «Відкритого Доступу» в Україні та в світі. Слухачі довідалися про ресурси провідних репозиторіїв (спеціальних серверів для зберігання архівів), організаційні та правові аспекти наповнення їх електронними версіями матеріалів, дізналися про методику самоархівування наукових публікацій в Інституційному репозиторії НТУ «ХПІ». Тут детально були подані вимоги до публікацій та умови розміщення результатів наукових досліджень у зарубіжних рейтингових журналах, а також методика реферування наукових публікацій. Учасники школи-семінару ознайомилися з книжковими виставками нових видань, отримали списки видань з питань організації та методики наукових досліджень та з педагогічних технологій.

С. О. Дубик, Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя: «Я завідувач відділом НТБ, минулого року чув дуже добрі відгуки від своїх колег, що побували у вашому університеті на школі-семінарі. Ми створили репозиторій ще у 2008 році, але він потребує доопрацювання. Отже сюди я приїхав з чіткою метою – набути нового досвіду щодо побудови електронних архівів. Також мене цікавить питання збереження авторських прав. Участь у роботі семінару виправдала мої сподівання».

І. Курганова (КІТ-87м), студентка НТУ «ХПІ»: «Я співпрацюю з НТБ НТУ «ХПІ». Тема мого дипломного проекту, в якому я готую програму з покращення репозиторію, «Розробка програмно-аналітичного інструментарію інформаційно-бібліотечних систем вузу». На школі-семінарі я дізналася про побажання та вимоги професійних розробників репозиторіїв щодо збереження файлів».

В. Кайді, бібліотекар НФаУ: «Я працюю у відділі автоматизації та керую інституційним репозиторієм, а також готую дисертацію на тему «Електронне книговидання», де вивчаю електронні ресурси вузів. Мене цікавлять шляхи впровадження інновацій, моделі створення електронних репозиторіїв вузівських бібліотек. Досвід вашої бібліотеки мені допоможе».

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет