О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Проектні студії дійсно працюють»


#2-3 от 13.02.2012

Майстер-клас «Проектні студії у навчальному процесі як спосіб розвитку практичних навичок студентів» цього року вперше провели к. е. н., доцент кафедри фінансів НТУ «ХПІ» О. В. Решетняк і к. т. н., завідувач науково-освітнім відділом ІПМаш НАН України А. А. Тарелін.

Навчальний курс «Проектні студії», що розрахований на студентів старших курсів – спеціалістів та магістрів, – ґрунтується на виконанні молоддю реальних проектів на замовлення організацій, має міждисциплінарний характер, спрямований на розвиток необхідних практичних навичок, адже побудований на роботі студентів у команді. Таким чином студенти, що навчаються за спеціальністю «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», можуть незалежно приймати рішення, використовувати менеджерські навички, працюючи над замовленням компанії. Важливим результатом стає також суттєве зацікавлення студентів у навчанні.

О. Бухман, Національний університет цивільного захисту України (Харків): «Я викладаю дисципліни «Охорона праці» та «Безпека життєдіяльності». Про курс «Проектні студії» я багато читала. Перш за все мене цікавило, як він реалізується у нашому місті та в Україні в цілому. Після майстер-класу я зрозуміла, що «Проектні студії» дійсно працюють! Тепер лишається втілювати ідеї у життя! Адже сьогодні я дістала можливість познайомитися з технологією організації навчання у форматі проектних студій, розглянути ключові компоненти цього курсу».

О. В. Дурандіна, ХГУ «НУА»: «Я беру участь у майстер-класах другий рік поспіль. У минулому році дізналася про них випадково, відвідала відеоконференцію. Мене дуже цікавить командна робота зі студентами, можливість розвивати в них важливі практичні навички, адже я викладаю курс «Бізнес-план» та завідую практикою студентів на кафедрі «Економіка підприємств». Сьогодні я можу у малій групі пройти через перші кроки планування курсу «Проектні студії», проаналізувати всі чинники успіху та можливі складнощі!»

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет