«Проектні студії дійсно працюють»

#2-3 от 13.02.2012

Майстер-клас «Проектні студії у навчальному процесі як спосіб розвитку практичних навичок студентів» цього року вперше провели к. е. н., доцент кафедри фінансів НТУ «ХПІ» О. В. Решетняк і к. т. н., завідувач науково-освітнім відділом ІПМаш НАН України А. А. Тарелін.

Навчальний курс «Проектні студії», що розрахований на студентів старших курсів – спеціалістів та магістрів, – ґрунтується на виконанні молоддю реальних проектів на замовлення організацій, має міждисциплінарний характер, спрямований на розвиток необхідних практичних навичок, адже побудований на роботі студентів у команді. Таким чином студенти, що навчаються за спеціальністю «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», можуть незалежно приймати рішення, використовувати менеджерські навички, працюючи над замовленням компанії. Важливим результатом стає також суттєве зацікавлення студентів у навчанні.

О. Бухман, Національний університет цивільного захисту України (Харків): «Я викладаю дисципліни «Охорона праці» та «Безпека життєдіяльності». Про курс «Проектні студії» я багато читала. Перш за все мене цікавило, як він реалізується у нашому місті та в Україні в цілому. Після майстер-класу я зрозуміла, що «Проектні студії» дійсно працюють! Тепер лишається втілювати ідеї у життя! Адже сьогодні я дістала можливість познайомитися з технологією організації навчання у форматі проектних студій, розглянути ключові компоненти цього курсу».

О. В. Дурандіна, ХГУ «НУА»: «Я беру участь у майстер-класах другий рік поспіль. У минулому році дізналася про них випадково, відвідала відеоконференцію. Мене дуже цікавить командна робота зі студентами, можливість розвивати в них важливі практичні навички, адже я викладаю курс «Бізнес-план» та завідую практикою студентів на кафедрі «Економіка підприємств». Сьогодні я можу у малій групі пройти через перші кроки планування курсу «Проектні студії», проаналізувати всі чинники успіху та можливі складнощі!»

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет