О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Хору ХПІ – 60!


[С. Землянська]
#24-25 от 16.12.2011

У цієї події 60-річна передісторія. В середині минулого століття хор Харківського політехнічного, заснований у 1951 році, мав гучну й заслужену славу, не лише в інституті і в рідному місті, а й далеко за його межами. Першим його керівником став Олександр Польшин.

Незабаром його змінив В’ячеслав Палкін, який пропрацював з колективом до 1974 року. Під його керівництвом хор виступав на центральних сценах Харкова, у тому числі – у Харківському державному оперному театрі ім. М. Лисенка.

З 1980 року хором керував Заслужений діяч мистецтв Олександр Петросян, ім’я якого зараз носить Народний художній колектив Камерний хор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

У 2008 році з ініціативи хористів – студентів 80-х років, а саме Володимира Гущина, Олексія та Юлії Самойлових, Ігоря Карнаульського та інших, та за активної підтримки ректора НТУ «ХПІ» Леоніда Леонідовича Товажнянського хор поновив свою роботу. У теперішньому складі хору – студенти 80-х та молоде покоління політехніків. З хором працює молода та креативна команда талановитих музикантів: художній керівник та диригент Фелікс Сокол, хормейстер Діана Ореховська, концертмейстер Анна Мінакова, викладач вокалу та соліст Андрій Калюжний.

Це передмова, а справжньою подією в мистецькому житті Харкова стало свято хорового співу, присвячене 60-річчю хору Палацу студентів НТУ «ХПІ», яке відбулося в органному залі. У концерті, крім ювіляра, взяли участь такі колективи: «Хор Одиноких Сердец Сержанта Пеппера» (керівник Анна Мінакова), «Аксіос» (керівник Руслана Сидорова), народні артистки України тріо «Купава»: Юлія Меліхова, Олена Гизимчук, Тетяна Слюсаренко.

На концерт були запрошені учасники хору попередніх поколінь – студенти 50–60-х років.

Колектив привітала і вручила грамоту Голова обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки, Заслужений діяч мистецтв України Наталія Бабич.

Вітали хористів-ювілярів також директор Палацу студентів НТУ «ХПІ» А. Ф. Марущенко, завідувач кафедри хорового диригування Національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського Заслужений діяч мистецтв України С. М. Прокопов.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет