О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Довузівська підготовка і розвиток здібностей


[Професор Г. Гринь, проректор НТУ «ХПІ»]
#22 от 15.11.2011

Ректор НТУ «ХПІ» професор Л. Л. Товажнянський нагороджує переможців конкурсу наукових робіт Малої академії наук України.

У Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» одним із напрямків досконалої підготовки фахівців є формування якісного складу абітурієнтів. Для цього створено комплексну систему довузівської підготовки, яка складається з відкриття філій підготовчих курсів та елітарних шкіл, впровадження дистанційної форми навчання та проведення методичних семінарів вчителів. Але найбільш цікавим для учнів заходом є проведення конференції «Молодь, наука, технології: хімія і фізика в сучасних технологіях», що дозволяє залучати до співпраці не тільки випускників шкіл, а й учнів 7–10 класів та працювати з ними протягом кількох років. Крім того, конференція дозволяє учням, які починають займатися науковими дослідженнями в галузі хімії, фізики, а також за спеціалізованими напрямами, такими як інформаційні технології, економіка, екологія і навіть медицина, оприлюднити свої результати, побачити досягнення інших, поділитися досвідом і таким чином сформувати своє ставлення до майбутнього фаху та спеціальності, ознайомитися з навчальним процесом та залишитись у якості учнів елітарних шкіл та науково-технічних центрів. Так, наприклад, на базі тільки однієї елітарної школи ім. В. І. Атрощенка, видатного академіка, фахівця в галузі зв’язаного азоту, підготовлено більш ніж 30 робіт, 10 з яких стали переможцями обласного та Всеукраїнського конкурсу МАН за секціями хімія, технологія та екологія.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет