Довузівська підготовка і розвиток здібностей

[Професор Г. Гринь, проректор НТУ «ХПІ»]
#22 от 15.11.2011

Ректор НТУ «ХПІ» професор Л. Л. Товажнянський нагороджує переможців конкурсу наукових робіт Малої академії наук України.

У Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» одним із напрямків досконалої підготовки фахівців є формування якісного складу абітурієнтів. Для цього створено комплексну систему довузівської підготовки, яка складається з відкриття філій підготовчих курсів та елітарних шкіл, впровадження дистанційної форми навчання та проведення методичних семінарів вчителів. Але найбільш цікавим для учнів заходом є проведення конференції «Молодь, наука, технології: хімія і фізика в сучасних технологіях», що дозволяє залучати до співпраці не тільки випускників шкіл, а й учнів 7–10 класів та працювати з ними протягом кількох років. Крім того, конференція дозволяє учням, які починають займатися науковими дослідженнями в галузі хімії, фізики, а також за спеціалізованими напрямами, такими як інформаційні технології, економіка, екологія і навіть медицина, оприлюднити свої результати, побачити досягнення інших, поділитися досвідом і таким чином сформувати своє ставлення до майбутнього фаху та спеціальності, ознайомитися з навчальним процесом та залишитись у якості учнів елітарних шкіл та науково-технічних центрів. Так, наприклад, на базі тільки однієї елітарної школи ім. В. І. Атрощенка, видатного академіка, фахівця в галузі зв’язаного азоту, підготовлено більш ніж 30 робіт, 10 з яких стали переможцями обласного та Всеукраїнського конкурсу МАН за секціями хімія, технологія та екологія.

 

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет