Новий філіал кафедри

#29-30 от 23.12.2004

Наблизити навчальний процес до потреб виробництва, залучити студентів до реальної участі в технологічних процесах, дати їм змогу бути обізнаними в справах закладів, де їм доведеться згодом працювати – така мета діяльності понад 30 філіалів кафедр НТУ „ХПІ”. По кілька десятків років діють вони на крупніших підприємствах нашого міста, де студентів навчають провідні спеціалісти, головні технологи і конструктори, які часто керують дипломним проектуванням, очолюють Державні екзаменаційні комісії при захисті випускниками дипломних робіт та ін.
Кількість філіалів зростає, і нещодавно кафедра біотехнології та аналітичної хімії поповнила цей список. За домовленістю з Державним науковим центром лікарських засобів (директор, професор В.П. Георгієвський) створено філіал кафедри на базі цього центру.

ДНЦЛЗ має сучасну апаратуру для проведення фізико-хімічних та фізичних аналізів біологічних об’єктів, тут є відділ біологічно активних речовин. У центрі працюють висококваліфіковані спеціалісти в галузі створення лікарських засобів і контролю якості фармацевтичної, біологічної та харчової промисловості.
Студенти та співробітники кафедри біотехнології та аналітичної хімії матимуть можливість виконувати науково-дослідні роботи, використовуючи сучасне обладнання Державного наукового центру лікарських засобів, тобто працюватимуть в реальних умовах, отримають змогу проконсультуватися у провідних спеціалістів даної галузі науки.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет