О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Водограй творчості й натхнення


#26-27 от 30.11.2010

«Урочиста мить святкування 125-річчя Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» настала.

Зустрілися історія і сьогодення, щоб надихнути прийдешні покоління на нові здобутки у славу Політеху! Нехай звучать у цих стінах щира радість, хвала і вітання!»

Цим зверненням ведучого до присутніх у залі розпочався в Палаці студентів урочистий вечір, присвячений 125-річчю нашого університету. Знаменній даті колектив НТУ «ХПІ» присвятив вагомі здобутки в науці, навчанні студентів, нові свідчення визнання авторитету університету в країні і світі. А яскравий і незабутній подарунок, який підготували студенти до свята, засяяв того вечора усіма барвами на сцені. Понад рік тривали репетиції, фрагменти святкового видовища апробувалися на різних вечорах у нашому ДС, щоб об’єднатися у чудову виставу на честь ювілею НТУ «ХПІ».

Трохи історії. Слава Палацу студентів Харківського політехнічного гриміла протягом десятиліть далеко за межами нашого міста. Покоління студентів і викладачів натхненно творили в його стінах, духовно зростали самі й дарували радість тисячам глядачів. Сумно відомі 90-і знизили «градус» творчого життя в ДСі, а ось уже 10 років набирає обертів його відродження. Понад 20 колективів творять сьогодні його історію. І всі вони присвятили найвищі свої досягнення Ювілею рідного вузу.

Феєричний спектакль, у якому на сцені творили 150 музикантів, співаків, танцюристів, повернув захоплених глядачів у минуле рідного Політеху, допоміг їм емоційно пережити його понад вікову історію. Переповісти зміст концерту, передати словами високу напругу святкового дійства неможливо – краще, як відомо, хоч один раз побачити. Отримати таке задоволення, щире захоплення й справжню насолоду мали можливість, крім учасників свята 22 жовтня, тисячі студентів і викладачів, які відвідали 6 концертів із святковою програмою на честь 125-річчя університету.

Як висловився заступник Міністра освіти і науки України Є. М. Сулима (на знімку справа – з учасниками концерту і ректором Л. Л. Товажнянським), – «молодь висловила свою любов до рідного Політеху, знання й повагу до його понад вікової історії». На його думку, артисти з НТУ «ХПІ» мають брати участь у столичних заходах системи вищої освіти та інших. Своє схвалення, навіть захоплення від виступу політехніків висловили ректори Львівської політехніки Ю. Я. Бобало, ХНУ ім. Каразіна В. С. Бакіров та Харківського університету мистецтв Т. Б. Вєркіна. «Кожного другого з тих, хто стоїть зараз на сцені після, ювілейного концерту, я б зарахувала до нашого вузу без іспитів», – додала Тетяна Борисівна.

На знімках Володимира Русиновського, вміщених на цій шпальті, яскраві миттєвості святкового концерту, водограй творчості й натхнення.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет