О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Інтерпартнер’2010


#26-27 от 30.11.2010

Семінар, присвячений високим технологіям у машинобудуванні, проводиться в НТУ «ХПІ» з 1991 року. Щорічно в ньому беруть участь більш як 100 чоловік, а найчисельнішим був 2006 рік – 376. За роки існування «Інтерпартнера» видано 44 томи праць. Матеріальну і технічну підтримку програмному комітетові семінару надають 47 організацій, серед яких найбільші вузи, науково-дослідні інститути і промислові підприємства України, Росії, Угорщини, Німеччини, Греції, Польщі, Румунії.

У жовтні на базі нашого університету відбувся XVIІI міжнародний науково-технічний семінар «Високі технології: тенденції розвитку» (Інтерпартнер’2010), присвячений 125-річчю від дня заснування НТУ «ХПІ» і механічного відділення в його складі. В його роботі взяли участь представники НДІ, вузів та промислових підприємств із 9 країн: України, Росії, Греції, Грузії, Куби, Німеччини, Польщі, Румунії та Угорщини.

На пленарному засіданні із доповідями виступили ректор НТУ «ХПІ», професор Л. Л. Товажнянський і директор Інституту надтвердих матеріалів, академік М. В. Новіков. З нагоди ювілею привітали присутніх зарубіжні гості: декан машинобудівного факультету Мішкольцського університету (Угорщина) І. Бєла, професор Грузинського технічного університету Р. С. Турманідзе. Від київських колег-політехніків поздоровила учасників семінару професор НТУУ «КПІ» Н. С. Равська. Щирі слова подяки альма матер висловили випускники нашого університету Герой України, директор ДП ХМЗ «ФЕД» О. А. Жданов і колишній директор Харківського електромеханічного заводу, нині пенсіонер В. І. Потрашков.

В урочистій атмосфері пленарного засідання звання «Почесний професор кафедри інтегрованих технологій машинобудування» ім. М. Ф. Семка за вагомий вклад у розвиток співпраці отримали професори Р. С. Турманідзе і В. П. Зубар, дипломами відзначено професорів І. Бєла та В. А. Фадеева, а О. А. Жданова – дипломом почесного випускника машинобудівного факультету.

Під час роботи семінару провідні вітчизняні виробники і користувачі різальних інструментів та технологій провели презентації, продемонструвавши технічні можливості сучасних інструментів в реальних умовах експлуатації, а також надали практичні консультації.

На семінарі «Високі технології: тенденції розвитку» науковці і промисловці мали нагоду працювати у 6 секціях. За матеріалами «Інтерпартнеру’2010» видано 3 збірки праць.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет