О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Київської районної ради. Якщо ваша сім’я у скрут


#26-27 от 30.11.2004

У наш час нестабільної економіки громадяни іноді потрапляють у складні життєві обставини. Особливо це стосується пенсіонерів та студентської молоді.

5 лютого 2004 року Державний комітет України у справах сім’ї та молоді видав Наказ № 38 про затвердження Порядку соціального супроводу сімей у кризових ситуаціях.

Даний Порядок визначає процедуру впровадження системи заходів щодо виявлення, обліку та соціального супроводу сімей, члени яких перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Такі сім’ї вважаються кризовими і можуть звертатися за допомогою до управлінь (відділів) у справах сім’ї та молоді, центрів соціальних служб для молоді, служб у справах неповнолітніх, які повинні прийняти заходи в межах своїх повноважень.

У наведеному документі під складними життєвими обставинами визначаються обставини, які об’єктивно порушують життєдіяльність особи, наслідки яких вона не може подолати самостійно. Так, це можуть бути інвалідність, часткова втрата рухової активності у зв’язку із старістю або станом здоров’я, самотність, сирітство, безпритульність, відсутність житла або роботи, насильство, зневажливе ставлення та негативні стосунки в сім’ї, малозабезпеченість, психологічний чи психічний розлад, стихійне лихо, катастрофа тощо.

Відповідно до законодавства координацію з надання соціального супроводу сімей у кризових ситуаціях здійснює управління у справах сім’ї та молоді.

Якщо Ви володієте інформацією, або Вам потрібна допомога, Ви можете звернутися до таких організацій Київського району міста:

- Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Київського районної ради, тел.: 700-76-49.

- Центр соціальних служб для молоді Київського району, тел.: 700-76-46.
Наша адреса: вул. Гуданова 9/11, 3 під’їзд, 2 поверх.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет