О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Хроніка


#26-27 от 30.11.2004

Конкурс дипломних магістерських робіт

Щороку у нашому університеті проводиться конкурс на кращі дипломні магістерські роботи. Його мета – удосконалення навчально-виховної та науково-методичної роботи у нашому вузі, підвищення рівня педагогічної майстерності вчених та викладачів, покращення якості дипломних робіт кваліфікаційного рівня магістра, виконання контролю за проектуванням та покращення підготовки фахівців. У цьому році конкурс буде проходити з 20 листопада по 20 грудня. Комісію, яка буде розглядати дипломні магістерські роботи, що захищені у 2004 році, очолив професор кафедри ДВЗ В.О. Пильов.

Конкурс на кращу організацію навчально-методичної роботи

буде проведено з 15 січня по 1 травня наступного року. Його діяльність спрямована на подальше підвищення ефективності та якості навчального процесу, на оцінку стану забезпечення студентів навчально-методичною літературою, ступеня впровадження сучасних інформаційних технологій та на виконання Програми „Підручник НТУ „ХПІ” 2002 – 2005 р. р.”. Конкурсну комісію очолив проректор, професор О.Г. Романовський.

Створено групу інтенсивного навчання німецької мови

Згідно з договором про науково-технічне співробітництво між НТУ „ХПІ” та Клагенфуртським університетом (Австрія) у нашому вузі з 1993 року працюють курси російської та німецької мов. Вони фінансуються за рахунок коштів Міністерства освіти і науки Австрії. В Україні тільки НТУ „ХПІ” зберіг роботу цих мовних курсів, і вони набули статусу елітарних. Австрійська сторона підвищила вимоги до володіння українськими студентами німецькою мовою і запрошує до Австрії тільки тих студентів, які мають сертифікат. Після закінчення австрійських мовних курсів в Австрії студенти складають іспит і отримують сертифікат вищого ступеню.

Цього року створено групу інтенсивного вивчання німецької мови, яка почала діяти з 1 листопада і свою роботу закінчить 30 червня наступного року. До неї включені студенти – відмінники навчання, – які найкраще володіють німецькою мовою.

Розпочато конкурсний відбір на кафедру військової підготовки

У нашому вузі створена комісія (голова – ректор, професор Л.Л. Товажнянський), яка проводить конкурсний відбір студентів 2 курсу для зарахування на кафедру військової підготовки. Такий відбір проходить згідно з Постановою Кабінету Міністрів „Про військову підготовку студентів вузів за програмою офіцерів запасу” та спільного наказу Міністрів оборони, освіти і науки України „Про державне замовлення на військову підготовку студентів”. Термін дії комісії з 4 жовтня по 12 грудня поточного року.

Елітарна школа „Автомобіліст”

організована при факультеті транспортного машинобудування нашого вузу. Її мета – поліпшення профорієнтаційної роботи та підвищення рівня підготовки абітурієнтів, які вступають до НТУ „ХПІ”. Випускники школи „Автомобіліст”, керівником якої призначено завідувача кафедри автомобіле- і тракторобудування, професора В.Б. Самородова, будуть мати такі ж права вступу до нашого університету, що і випускники інших елітарних шкіл нашого університету.

Навчання з питань радіаційної безпеки

8 – 9 листопада у нашому університеті були проведені щорічні навчання з питань радіаційної безпеки про поводженні з джерелами іонізуючого випромінювання (ДІВ). В них брали участь персонал категорії А, провідні фахівці вузу у цій галузі. Ці навчання проводяться згідно з вимогами Норм радіаційної безпеки України НРБУ-97 та основних санітарних правил протирадіаційного захисту України ОСПУ.

На кафедрах введено нову посаду

У зв’язку з відкриттям нових спеціальностей на заочному факультеті, зростанням кількості студентів, з метою поліпшення організаційної роботи між заочним деканатом й кафедрами та підвищення якості навчального процесу у НТУ „ХПІ” введено нову посаду – заступник завідувача кафедри по заочній формі навчання.

Проведено ректорський контроль якості навчання

З 22 по 26 листопада у нашому університеті було проведено поточний ректорський контроль якості викладання навчальних дисциплін „Опір матеріалів”, „Фізика”, „Фізична хімія” та „Теоретичні основи електротехніки”. Мета контролю – подальше удосконалення системи управління якістю підготовки молодих фахівців.

Проведено медичні лекції

Відповідно з розпорядженням Харківської облдержадміністрації та державної програми „Здоров’я нації” для студентів 1 курсів нашого університету протягом листопада проведені 4-годинні медичні лекції. Їх мета – формування навичок здорового способу життя та профілактики хвороб, які найбільш часто зустрічаються серед молоді.

Триває медичний огляд першокурсників

На підставі наказу Міністра охорони здоров’я України та головного лікаря обласної студентської поліклініки з 18 жовтня розпочалося проведення щорічного медичного огляду студентів 1 курсу. Триватиме він до 30 листопада.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет