О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Виїзне засідання науково-методичної комісії (НМК)


[Професор С. Кондрашов, завідувач кафедри ІВТС]
#16-17 от 24.06.2010

Виїзне засідання науково-методичної комісії (НМК)

за напрямом освіти «Метрологія та вимірювальна техніка» відбулося на базі НТУ «ХПІ», на кафедрі «Інформаційно-вимірювальні технології і системи» 26–28 травня 2010 року.

Метою засідання було вивчення та аналіз здобутків кафедри ІВТС у галузі підготовки фахівців за напрямом «Метрологія та інформаційно-вимірювальні технології». Відзначимо, що кафедра ІВТС була однією із перших в колишньому СРСР з підготовки фахівців у царині вимірювальної техніки. У різні періоди її очолювали видатні вчені О.В. Федоров, К.С. Полулях, С.М. Терентьєв. За період, коли кафедру очолює професор С.І. Кондрашов, видано один підручник, 15 методичних посібників з грифом МОН України та 25 методичних вказівок. Кафедра «Інформаційно-вимірювальні технології і системи» є базовою в МОН України з проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Приладобудування».

Учасників засідання привітав проректор НТУ «ХПІ» Є.І. Сокол, який у своєму виступі акцентував увагу присутніх на сучасних проблемах вищої школи та відповів на їх запитання. З доповіддю про досвід підготовки фахівців виступив професор С.І. Кондрашов, а наукова доповідь «Про перевизначення основних одиниць СІ» професора Ю.Ф. Павленка (ННУ «Інститут метрології») висвітила проблеми сучасної метрології і нанотехнології у цій галузі.

Засідання НМК було присвячено 125-річному ювілею НТУ «ХПІ» та 50-річчю кафедри ІВТС.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет