О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Перші два місця – наші!


#15 от 07.06.2010

Конкурс бізнес-планів

На знімку: команда-переможець конкурсу з завідувачем кафедри стратегічного управління, професором І.В. Кононенком (у центрі).

Наприкінці квітня на базі нашого університету відбулася презентація студентських бізнес-планів, що мала формат відеоконференції. Це був заключний етап І міжнародного конкурсу бізнес-планів (Online International Business Plan Competition) серед студентів, організований Barney School of Business University of Hartford (США) за підтримки Дніпропетровської фінансової академії і НТУ «ХПІ». У конкурсі взяли участь студенти – представники вузів України, Ірландії, США. На розгляд було подано 13 цікавих и оригінальних проектів: 5 з України, 5 – з США і 3 – з Дублінського університету (Ірландія). Усі вони, безперечно, є перспективними для організації власного бізнесу.

Головна мета цього заходу – активізувати інноваційну діяльність студентської молоді, навчити їх бізнес-плануванню на базі спеціалізованого програмного забезпечення і отримати практичні навички та досвід командної роботи. Основними напрямками проектів конкурсу цього року стали інформаційні технології; сфера громадського харчування й споживання, послуги й промислові технології. У своїх роботах команди намагалися показати актуальність і оригінальність ідеї, її фінансово-економічну привабливість і реалістичність. Нелегкий вибір стояв перед суддівською командою – її увазі були представлені не тільки проекти, які перебувають у стадії впровадження, але й ті, що розроблені на основі запатентованих винаходів.

Цього року переможцем конкурсу визнана команда студентів кафедри стратегічного управління (завідувач – д. т. н., професор І.В. Кононенко) НТУ «ХПІ» – Н. Томілова, К. Антюхіна, О. Алтуніна (ІФ-24) – з бізнес-планом «Створення компанії з вирощування осетра». Друге місце посіла також наша команда – К. Чуксіна, К. Комаров, А. Вільк, Є. Троян, О. Кесарєва, Є. Азовский (ЕК-25, ЕК-45) – з ідеєю студентської кав’ярні «Дебош», яка працює по системі «кава на виніс». На третьому місці опинилася команда із США з бізнес-планом «Green Jeans Company».

Необхідно відзначити, що даний конкурс дав студентам можливість пройти захоплюючий шлях від ідеї до реалізації проекту. Сама участь у ньому – це гарний шанс систематизувати свої знання, застосувати їх на практиці, розробити бізнес-ідею в професійній програмі, попрацювати в команді, одержати новий досвід і нові знайомства, а, головне, зробити перші кроки в сфері бізнес-планування.

Висловлюємо подяку проректорові В.О. Кравцю, регіональному координатору цього проекту С. Шмельовій, доценту кафедри організації виробництва й керування персоналом О.І. Савченко і директору Центру нових інформаційних технологій НТУ «ХПІ» В.П. Щетиніну.

 

Публікації про успіх студентів економічних спеціальностей надані професором П. Перервою.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет