Перші два місця – наші!

#15 от 07.06.2010

Конкурс бізнес-планів

На знімку: команда-переможець конкурсу з завідувачем кафедри стратегічного управління, професором І.В. Кононенком (у центрі).

Наприкінці квітня на базі нашого університету відбулася презентація студентських бізнес-планів, що мала формат відеоконференції. Це був заключний етап І міжнародного конкурсу бізнес-планів (Online International Business Plan Competition) серед студентів, організований Barney School of Business University of Hartford (США) за підтримки Дніпропетровської фінансової академії і НТУ «ХПІ». У конкурсі взяли участь студенти – представники вузів України, Ірландії, США. На розгляд було подано 13 цікавих и оригінальних проектів: 5 з України, 5 – з США і 3 – з Дублінського університету (Ірландія). Усі вони, безперечно, є перспективними для організації власного бізнесу.

Головна мета цього заходу – активізувати інноваційну діяльність студентської молоді, навчити їх бізнес-плануванню на базі спеціалізованого програмного забезпечення і отримати практичні навички та досвід командної роботи. Основними напрямками проектів конкурсу цього року стали інформаційні технології; сфера громадського харчування й споживання, послуги й промислові технології. У своїх роботах команди намагалися показати актуальність і оригінальність ідеї, її фінансово-економічну привабливість і реалістичність. Нелегкий вибір стояв перед суддівською командою – її увазі були представлені не тільки проекти, які перебувають у стадії впровадження, але й ті, що розроблені на основі запатентованих винаходів.

Цього року переможцем конкурсу визнана команда студентів кафедри стратегічного управління (завідувач – д. т. н., професор І.В. Кононенко) НТУ «ХПІ» – Н. Томілова, К. Антюхіна, О. Алтуніна (ІФ-24) – з бізнес-планом «Створення компанії з вирощування осетра». Друге місце посіла також наша команда – К. Чуксіна, К. Комаров, А. Вільк, Є. Троян, О. Кесарєва, Є. Азовский (ЕК-25, ЕК-45) – з ідеєю студентської кав’ярні «Дебош», яка працює по системі «кава на виніс». На третьому місці опинилася команда із США з бізнес-планом «Green Jeans Company».

Необхідно відзначити, що даний конкурс дав студентам можливість пройти захоплюючий шлях від ідеї до реалізації проекту. Сама участь у ньому – це гарний шанс систематизувати свої знання, застосувати їх на практиці, розробити бізнес-ідею в професійній програмі, попрацювати в команді, одержати новий досвід і нові знайомства, а, головне, зробити перші кроки в сфері бізнес-планування.

Висловлюємо подяку проректорові В.О. Кравцю, регіональному координатору цього проекту С. Шмельовій, доценту кафедри організації виробництва й керування персоналом О.І. Савченко і директору Центру нових інформаційних технологій НТУ «ХПІ» В.П. Щетиніну.

 

Публікації про успіх студентів економічних спеціальностей надані професором П. Перервою.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет