О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Зі святом Великої Перемоги!


[Ректор НТУ «ХПІ» Леонід Товажнянський]
#12 от 29.04.2010

Найсвятішим, найлюдянішим святом нашого народу протягом 65 років було і залишається 9 травня – День Перемоги. Протягом усього цього часу в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» поряд із нами жили й працювали учасники Великої Вітчизняної війни, ветерани війни і праці. У перші повоєнні роки тих, хто пройшов крізь пекло Другої світової й наполегливо навчався, відбудовував інститут і всю країну, було в ХПІ майже 800 чоловік.

Наші дорогі ветерани були й залишаються моральним прикладом для всіх наступних поколінь політехніків. Саме фронтовики, студенти й викладачі, були в перших лавах тих, хто піднімав ХПІ з руїн, вони склали основу найініціативнішої й найпрацьовитішої частини колективу – авангард університету, вивчились, захистили дисертації, стали професорами й викладачами, очолили кафедри й факультети. Із підірваним війною здоров’ям, працювали вони, виховуючи нові покоління студентів, передаючи їм свій досвід, зміцнюючи й розвиваючи інститут. Щороку їх ставало все менше поряд із нами – давалися взнаки воєнні рани, стреси, роки. Пам’ять про подвиг воєнного покоління живе в серцях політехніків. Ми пам’ятаємо про їх подвиг у свята і в будні, вдячні їм за те, що передали молодому поколінню такі вічні цінності, як любов до Батьківщини, чесність, порядність, вірність ідеалам добра й просвіти.

І в переддень свята Перемоги ми віддаємо шану нашим ветеранам і бажаємо вам, дорогі захисники Вітчизни, миру і щастя, радості від ваших дітей і онуків, довгих років мирного життя і добробуту!

Вітаю з Днем Перемоги всіх політехніків! Нехай ніколи Україна і всі держави світу не зазнають жахів війни! Хай вічно панують мир і злагода, гуманізм і життя на Землі!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет