О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Проблеми інтелектуальної власності


[М. Михайлина]
#10-11 от 19.04.2010

Регіональний семінар з питань правової охорони об’єктів права інтелектуальної власності, комерціалізації, захисту прав та управління інтелектуальною власністю відбувся в нашому університеті. У ньому взяли участь перший заступник голови Державного департаменту інтелектуальної власності В. О. Жаров, головний спеціаліст відділу з питань авторського права і суміжних прав цього ж департаменту О. Є. Арданов, начальник відділу організації захисту прав департаменту І. О. Шатова та інші фахівці.

Наш університет не випадково став базою для проведення семінару, цьому передувала довготривала плідна співпраця з Держдепартаментом та Укрпатентом.

Міжгалузевий інститут післядипломної освіти НТУ «ХПІ» (директор М. М. Солощук) веде підготовку спеціалістів у галузі інтелектуальної власності з 1992 року і до 1999 року був єдиним в Україні навчальним закладом. Саме з МІПО та кафедри інформатики й інтелектуальної власності ХПІ почала формуватися національна система підготовки кадрів у цій галузі. Тут працюють висококласні викладачі, провідні фахівці науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Академії правових наук, фахівці-практики в області інтелектуальної власності.

На семінарі розглянули важливі питання захисту інтелектуальної власності: державний контроль за використанням об’єктів права інтелектуальної власності (державний інспектор П. В. Колінський), роль вищих навчальних закладів у розвитку інновацій (ректор НТУ «ХПІ», професор Л. Л. Товажнянський), практика Апеляційної палати і розгляд заперечень при набутті прав на об’єкти інтелектуальної власності (начальник відділу економіки та інформаційного забезпечення Державного департаменту інтелектуальної власності О. А. Пархета) та багато інших.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет