О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Професор В.І. Шустіков – член Спілки композиторів України


[А. Бикова]
#24-25 от 16.11.2004

Ім’я Валентина Івановича Шустікова відомо багатьом харків’янам. Коло його наукових інтересів охоплює майже всі напрямки технології переробки твердих палив. Він доктор технічних наук, професор, член-кореспондент Інженерної академії України, автор більше 130 наукових праць, підготував 10 кандидатів (двоє – викладачі нашого університету) і 2 докторів технічних наук. Останні сім років працює завідувачем кафедри органічної хімії, читає лекції з органічної хімії та прикладної органічної хімії (спецкурс) студентам кафедри технології твердого палива та вуглецевих матеріалів.

Але велика кількість харків’ян шанує Валентина Івановича також як талановитого композитора і виконавця власних пісень та романсів, які виконувалися на численних концертах і просто у колі друзів. Репертуар Валентина Івановича дуже цікавий і різноманітний. Він пише музику на вірші поетів-класиків і сучасних поетів, інколи мало відомих. Не лишилися поза увагою і вірші його колег по факультету – професора В.М. Кошкіна і ст. викладача кафедри фізичної хімії А.В. Дженюка. На сьогодні ним уже написана не одна сотня пісень та романсів, різних за жанрами, але близьких за душевністю, талантом та щирістю почуттів.

Останній, оглядовий авторський концерт відбувся 6 жовтня цього року в Домі актора, на якому була присутня комісія Національної Всеукраїнської музичної спілки України (Заслужений діяч мистецтв України В. Кравець, музикознавець, викладач Харківського музичного училища ім. Б.М. Лятошинського Г. Смаглій та заступник директора цього училища А. Зареченська). Зал заповнили співробітники та студенти НТУ “ХПІ”, друзі і багато харків’ян, що люблять і цінують творчість Валентина Івановича. Їм автор показав 30 пісень і романсів, 23 з яких виконувались вперше.

І як же приємно, що незабаром, 15 жовтня 2004 року, цю талановиту і обдаровану людину було вшановано на загальних зборах Національної Всеукраїнської музичної спілки – одностайним голосуванням Валентина Івановича було прийнято до членів спілки на відділення композиторів-піснярів.

До речі, один з виступаючих членів Спілки – народний артист України, Заслужений діяч мистецтв, лауреат Державної премії України ім. Т.Г. Шевченка В. Палкін відзначив: “... я зрозумів, чому сьогодні до членів Спілки ми приймаємо не професійного музиканта, а професійного хіміка: він працює в Національному технічному університеті “Харківський політехнічний інститут”, яким керує професор Л.Л. Товажнянський. Леонід Леонідович створює умови для розвитку не тільки високої науки, а також високого мистецтва. Сьогоднішнє прийняття – підтвердження цього”.

Ми ще раз від щирого серця вітаємо Валентина Івановича Шустікова із професійним визнанням його таланту і бажаємо натхнення, нових вражень і почуттів, нових пісень та романсів!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет