О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вибір Катерини Горохової


[І. Гаєвий]
#16 от 28.08.2009

Цього року на німецькому технічному факультеті НТУ «ХПІ» відбувся перший випуск магістрів. Стіни рідного Політеху залишають п’ять висококваліфікованих спеціалістів. Катерина Горохова (НТ-53) навчалась на спеціальності «Електромеханічні системи автоматизації і електропривод» кафедри автоматизованих електромеханічних систем (завідувач – професор В.Б. Клєпіков) і у підсумку отримала «червоний» диплом.

– Після закінчення школи, у якій я поглиблено вивчала німецьку мову, – розповідає дівчина, – одного разу я побачила рекламний проспект НТ факультету ХПІ, який мене дуже зацікавив. Моя мама – Зоя Василівна – у свій час навчалась на спеціальності «Електропривод» одного з технічних вузів СРСР. Тому, погодьтесь, для неї не було несподіваним моє рішення вступати до Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Дівчина згадує, як було важко спочатку «увійти в колію» вузівської методики навчання. Але згодом усе, як то кажуть, стало на свої місця. До речі, Катя закінчила школу з золотою медаллю, і одним з її улюблених предметів була математика. Тому в ХПІ її ані трішечки не злякала «вишка», яка не дає спокійно спати багатьом студентам.

– На 4 курсі нам почали викладати спеціальні дисципліні, – продовжує Катя, – були серед них, як то кажуть, і суто чоловічі. Наприклад, лекції з електроприводу, які нам читав професор В.Б. Клєпіков, «Системи автоматизованого керування» – професор Л.В. Акімов. Дуже цікаво нам було й на заняттях з деканом НТ факультету, професором В.М. Шамардіною.

До речі, Віра Миколаївна – науковий керівник магістерської роботи Катерини Горохової.

– 24 червня Катерина з оцінкою «відмінно» захистила свою магістерську роботу в ДЕК, – розповідає професор В.М. Шамардіна. – На захисті були присутні і ставили запитання за темою роботи представники німецької фірми «Siempelkamp» (м. Крефельд), що спеціалізується в галузі промислової електроніки для машино- і приладобудування. Катерина блискуче зробила доповідь німецькою мовою і відповіла на усі запитання. Дівчина показала себе як здатний до самостійної роботи кваліфікований дослідник електромеханічних систем загальнопромислових машин. Розділи випускної роботи, присвячені питанням за фахом, виконані німецькою мовою. За результатами досліджень опубліковано статтю і підготовлено доповідь на науково-технічну конференцію.

Деякий час Катерина Горохова поєднувала навчання з роботою секретаря на НТ факультеті. Та все ж знаходила час і для спілкування зі своїми одногрупниками. Наприклад, її краща подруга – Юлія Царенко теж закінчила магістратуру. І Катя сподівається, що їх спілкування не припиниться і надалі.

Зараз Катерина має можливість продовжити навчання в Німеччині, або отримати за контрактом стажування у фірмі «Siemens». Планує вона вступити і до аспірантури. Ми впевнені – магістр Катерина Горохова зробить правильний вибір і побудує гідну кар’єру!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет