О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Духовні джерела юних політехніків


[Підготувала П. Ніколенко]
#18-19 от 15.10.2008

Ілля Довгаль (ІФ-66а) – кафедра ділової іноземної мови – в черговий раз отримав нагороди за свою творчість. Юнак знайшов себе ще до вступу до Харківського політехнічного у кінодокументалістиці, неодноразово ставав переможцем багатьох творчих конкурсів. Сценарист, режисер та кінооператор Ілля Довгаль – автор 10 документальних фільмів. Не один рік поспіль йому присуджувалася стипендія Харківського Фонду підтримки молодих обдарувань в галузі літератури та мистецтва. Цього разу хлопець брав участь у шостому Всеукраїнському дитячому та юнацькому фестивалі творчості «Духовні джерела», що проходив за підтримки Державної служби кінематографії, Міністерства культури і мистецтв України, Головного управління культури і мистецтв м. Києва, Головного управління освіти і науки м. Києва та Національної спілки кінематографістів України. Брати Ілля та Гліб Довгалі були нагороджені Гран-Прі у номінації документального фільму «Двадцять років після Чорнобиля» за кращу авторську роботу. Цей фільм, відомий уже не тільки в ХПІ, відзначений не однією нагородою. Наприкінці травня цього року Ілля отримав нагороди Міжнародного кінофестивалю «Jahorinafest» (Боснія і Герцеговина), який проходив з 29 листопада по 2 грудня 2007 року (див. фото).

У вересні Ілля Довгаль став лауреатом міського конкурсу «Молода людина року–2007» у номінації «Культура та мистецтво». Він отримав Диплом за підписом Харківського міського голови М.Добкіна. Невдовзі в Харкові відбулася також презентація Міжнародної асоціації письменників і публіцистів (МАПП), штаб-квартира якої знаходиться у Ризі. На ній було вручено посвідчення новим членам асоціації – письменникам та журналістам України. Серед них був і Ілля Довгаль. Слід зазначити, що сьогодні МАПП (задачі якої – видання творів, надання всілякої допомоги письменникам і публіцистам, у тому числі і матеріальної, проведення конкурсів, виставок тощо) об’єднує 16000 членів, має представництва у 32 країнах світу (США, Фінляндія, Росія та ін.). Книги асоціації реалізуються у 32 країнах світу. Членами МАПП стають відомі письменники і журналісти, а також політики, ділові люди, меценати зі всього світу.

Усі здобуті нагороди підтверджують високий професійний рівень Іллі Довгаля та визнання його творчості міжнародною спільнотою.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет