Духовні джерела юних політехніків

[Підготувала П. Ніколенко]
#18-19 от 15.10.2008

Ілля Довгаль (ІФ-66а) – кафедра ділової іноземної мови – в черговий раз отримав нагороди за свою творчість. Юнак знайшов себе ще до вступу до Харківського політехнічного у кінодокументалістиці, неодноразово ставав переможцем багатьох творчих конкурсів. Сценарист, режисер та кінооператор Ілля Довгаль – автор 10 документальних фільмів. Не один рік поспіль йому присуджувалася стипендія Харківського Фонду підтримки молодих обдарувань в галузі літератури та мистецтва. Цього разу хлопець брав участь у шостому Всеукраїнському дитячому та юнацькому фестивалі творчості «Духовні джерела», що проходив за підтримки Державної служби кінематографії, Міністерства культури і мистецтв України, Головного управління культури і мистецтв м. Києва, Головного управління освіти і науки м. Києва та Національної спілки кінематографістів України. Брати Ілля та Гліб Довгалі були нагороджені Гран-Прі у номінації документального фільму «Двадцять років після Чорнобиля» за кращу авторську роботу. Цей фільм, відомий уже не тільки в ХПІ, відзначений не однією нагородою. Наприкінці травня цього року Ілля отримав нагороди Міжнародного кінофестивалю «Jahorinafest» (Боснія і Герцеговина), який проходив з 29 листопада по 2 грудня 2007 року (див. фото).

У вересні Ілля Довгаль став лауреатом міського конкурсу «Молода людина року–2007» у номінації «Культура та мистецтво». Він отримав Диплом за підписом Харківського міського голови М.Добкіна. Невдовзі в Харкові відбулася також презентація Міжнародної асоціації письменників і публіцистів (МАПП), штаб-квартира якої знаходиться у Ризі. На ній було вручено посвідчення новим членам асоціації – письменникам та журналістам України. Серед них був і Ілля Довгаль. Слід зазначити, що сьогодні МАПП (задачі якої – видання творів, надання всілякої допомоги письменникам і публіцистам, у тому числі і матеріальної, проведення конкурсів, виставок тощо) об’єднує 16000 членів, має представництва у 32 країнах світу (США, Фінляндія, Росія та ін.). Книги асоціації реалізуються у 32 країнах світу. Членами МАПП стають відомі письменники і журналісти, а також політики, ділові люди, меценати зі всього світу.

Усі здобуті нагороди підтверджують високий професійний рівень Іллі Довгаля та визнання його творчості міжнародною спільнотою.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет