О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Наука і виробництво


#18-19 от 15.10.2008

На знімку: виставку «Наука і виробництво» відвідали Посли Російської Федерації В.С. Черномирдін та Кенії Й.В. Cоспетер Магіта Мачаге. Пояснення їм дає проректор НТУ «ХПІ», професор А.П. Марченко.

З 20 по 21 вересня у Харкові проходив Великий Слобожанський ярмарок. У його рамках відбулась міжнародна виставка «Наука і виробництво», в якій активну участь взяв наш університет. На виставковому стенді презентувались 28 високих технологій, конструкцій, зразків обладнання, розроблених вченими вузу в галузях машинобудування, електро- і енергозбереження, комунальної енергетики, інформаційно-вимірювальної техніки та автоматизованих систем управління, хімічних та біохімічних технологій, охорони навколишнього середовища, ливарного виробництва тощо.

Жвавий інтерес викликали досягнення кафедри ФМНП в галузі напівпровідникових наноструктур та надграток. Були також представлені перспективні технологічні схеми утилізації меланжів (окислювачів ракетного палива). Заслуженим попитом користувалась установка на основі використання імпульсного коронного розряду з розширеною зоною іонізації для технологій захисту навколишнього середовища, розроблена вченими НДПКІ «Молнія». Вперше ця установка демонструвалася цього року на виставці «Барвиста Україна» і стала переможницею у Всеукраїнському конкурсі «Кращий вітчизняний товар 2008 року». Нагороджена Дипломом конкурсу й Золотою медаллю.

Установка впроваджена на підприємстві «ЕЛГА» з переробки токсичних відходів (м. Шостка, Сумська область).

Виставковий стенд відвідали голова Харківської облдержадміністрації А.Б. Аваков, його заступники, начальники відділів, Посол РФ в Україні В.С. Черномирдін, Посол Кенії Й.В. Cоспетер Магіта Мачаге, численні відвідувачі і провідні фахівці харківських підприємств та наукових установ. Пояснення їм давали проректор з наукової роботи, професор А.П. Марченко та інші представники університету. За час роботи виставки стенд відвідали понад 500 зацікавлених осіб, представників вузів, виробництва і науки. Відвідувачі дали високу оцінку науковим розробкам НТУ «ХПІ».

За активну участь у виставці, демонстрацію сучасних високих технологій і перспективних розробок наш університет нагороджено Почесною грамотою Харківської облдержадміністрації, яку А.Б. Аваков вручив нашому ректору Л.Л. Товажнянському.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет