О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Напружена праця й постійне оновлення


[П. Перерва, декан економічного факультету]
#17 от 30.09.2008

У 1998 році ректорат нашого університету прийняв рішення про створення спеціальної кафедри – кафедри права. Це було пов’язано з необхідністю розширення та поглиблення правових знань серед студентської молоді, відкриттям нових спеціальностей, які потребували більш ґрунтовної юридичної підготовки. Такі завдання були покладені на нову кафедру, яку очолила Людмила Вікторівна Перевалова, кандидат філософських наук, на той час доцент кафедри соціології та політології.

Перш за все необхідно було сформувати колектив кафедри, розробити навчальні програми та плани з багатьох дисциплін, які раніше не викладалися, відремонтувати та підготувати приміщення кафедри. Все це було зроблено. І з нового навчального року кафедра почала працювати.

З цієї миті пройшло 10 років, протягом яких було багато зроблено: захищалися дисертації, писалися посібники і підручники, постійно збільшувався обсяг навчальних дисциплін. Колектив кафедри успішно впорався і продовжує справлятися з усіма проблемами, вирішувати складні питання сьогодення.

Тільки на економічному факультеті її викладачі читають понад 16 загальних і спеціальних курсів, що потребує від кафедри постійного оновлення лекційних курсів, розробки індивідуальних та тестових завдань, спрямованих на активізацію самостійної роботи студентів. Велика робота проводиться викладачами кафедри з залучення студентів до наукової роботи. Професор Л.В. Перевалова, доцент О.Є. Аврамова, старші викладачі І.В. Столяров, Г.М. Гаряєва успішно здійснюють керівництво дипломними та магістерськими роботами зі спеціальності «Інтелектуальна власність»; щорічно кафедра бере участь в організації і проведенні студентських конференцій і олімпіад. Особливо треба відзначити постійну готовність викладачів і співробітників кафедри надати допомогу студентам університету, проконсультувати їх з важливих юридичних питань. І це цінується нашими студентами. Викладачі кафедри користуються повагою, любов’ю серед студентів нашого, і не тільки нашого, факультету.

Від імені усього колективу економічного факультету вітаю шановних колег з 10-річним ювілеєм! Бажаємо їм міцного здоров’я, плідної наукової і викладацької діяльності, гарного настрою та нових досягнень!!!

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет