О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Правовий лікнеп


[Юридичний відділ НТУ «ХПІ»]
#17 от 30.09.2008

Порядок надання щорічної основної відпустки за Законом України «Про відпустки»

Основна щорічна відпустка надається працівникам тривалістю не менш ніж 24 календарних дні за відпрацьований робочий рік, який відлічується від дня укладання трудового договору.

Щорічна основна відпустка має бути використана, як правило, до закінчення робочого року.

Право працівника на щорічну основну відпустку повної тривалості в перший рік роботи настає після спливу шести місяців безперервної роботи на цьому підприємстві. Якщо ж щорічна основна відпустка надається працівникові до закінчення шестимісячного терміну безперервної роботи, її тривалість визначається пропорційно до відпрацьованого часу.

У виняткових випадках окремим категоріям працівників надається щорічна основна відпустка повної тривалості до настання шести місяців.

Щорічні відпустки за другий та наступні роки роботи можуть бути надані працівникові в будь-який час відповідного робочого року.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет