О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Молодий науковець Яна Гончаренко


#3-4 от 20.02.2004

Харківська обласна держадміністрація призначає іменні стипендії визначним науковцям і обдарованим молодим вченим.

Напередодні весняного свята - 8 березня - особливо приємно вітати молоду жінку, відзначену за особисті досягнення в науці. При виборі номінантів (вік - до 35 років) розглядалися їх наукові розробки й дослідження, актуальність і значимість яких визнана вченими й науковими радами, регіональними або міжнародними конференціями, наявність опублікованих наукових праць, монографій, винаходів.

Яні Миколаївні Гончаренко, кандидату технічних наук, науковому співробітнику кафедри технології кераміки, присуджена (єдина в галузі хімії) стипендія імені М.М. Бекетова. З самою Яною Миколаївною нам не вдалося зустрітися - вона близько двох місяців тому народила доньку і зараз доглядає її. На наші питання відповіла науковий керівник стипендіатки, професор, д. т. н. Галина Дмитрівна Семченко: "Яна Миколаївна розробляє кремнеземні наповнювачі для стоматологічних мас, її робота являє, таким чином, і наукову, і соціальну цінність". Додамо, що ці маси призначені для виготовлення пломб і зубів, розробка Яни Миколаївни дає можливість підвищити їх якість і відрегулювати до однієї сотої відтінок виробу, що, погодьтеся, надзвичайно важливо для зовнішнього вигляду. Не випадково ця розробка, результати якої вже випробувано на підприємстві "Стоматтехнологія", належить жінці. Відповідно до вимог конкурсу молодих вчених стипендіатка облдержадміністрації має багато опублікованих у фахових виданнях статей, брала участь у численних наукових конференціях. На Перших читаннях пам'яті академіка А.С. Бережного доповідь молодого вченого Я.М. Гончаренко була заслухана на пленарному засіданні.

Вітаємо Яну Миколаївну зі святом 8 березня, бажаємо їй подальших успіхів у наукових дослідженнях, у вихованні сина-школяра і маленької донечки та родинного щастя!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет