О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Візит Надзвичайного і повноважного посла Німеччини в Україні


#24 от 27.11.2007

На знімку: учасники зустрічі, шостий зліва – Надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні пан Райнгард Шеферс.
Фото В. Русиновського.

Надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні пан Райнгард Шеферс відвідав 16 листопада наше місто з метою зустрічі з головою Харківської держобладміністрації А.Б. Аваковим. З ним до Харкова приїздив також перший секретар посольства Німеччини в Україні пан Жан-П’єр Фрьолі.

Серед харківських організацій, підприємств і вузів увагу посла привернув Національний технічний університет «ХПІ», який веде давнє і плідне співробітництво з рядом німецьких навчальних і наукових закладів та фірм.

У нашому університеті пан Райнгард Шеферс був прийнятий у ректораті, де відбулося конструктивне обговорення ряду проблем співробітництва вузів і закладів обох країн. Ініціатором розмови про необхідність пошуку шляхів для інтенсифікації зв’язків у галузі науки, освіти, виробництва став саме посол Німеччини. У цьому обговоренні взяли участь завідувачі кафедр нашого університету, які активно співпрацюють з німецькими колегами. Вони підготували конкретні пропозиції щодо подальшого розвитку плідних контактів.

У ході зустрічі в ректораті відбулася також презентація німецького технічного факультету НТУ «ХПІ», створеного в 2003 році як продовження давньої співпраці різних кафедр нашого університету із Магдебурзьким технічним університетом ім. Отто фон Герікке.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет