Візит Надзвичайного і повноважного посла Німеччини в Україні

#24 от 27.11.2007

На знімку: учасники зустрічі, шостий зліва – Надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні пан Райнгард Шеферс.
Фото В. Русиновського.

Надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні пан Райнгард Шеферс відвідав 16 листопада наше місто з метою зустрічі з головою Харківської держобладміністрації А.Б. Аваковим. З ним до Харкова приїздив також перший секретар посольства Німеччини в Україні пан Жан-П’єр Фрьолі.

Серед харківських організацій, підприємств і вузів увагу посла привернув Національний технічний університет «ХПІ», який веде давнє і плідне співробітництво з рядом німецьких навчальних і наукових закладів та фірм.

У нашому університеті пан Райнгард Шеферс був прийнятий у ректораті, де відбулося конструктивне обговорення ряду проблем співробітництва вузів і закладів обох країн. Ініціатором розмови про необхідність пошуку шляхів для інтенсифікації зв’язків у галузі науки, освіти, виробництва став саме посол Німеччини. У цьому обговоренні взяли участь завідувачі кафедр нашого університету, які активно співпрацюють з німецькими колегами. Вони підготували конкретні пропозиції щодо подальшого розвитку плідних контактів.

У ході зустрічі в ректораті відбулася також презентація німецького технічного факультету НТУ «ХПІ», створеного в 2003 році як продовження давньої співпраці різних кафедр нашого університету із Магдебурзьким технічним університетом ім. Отто фон Герікке.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет