О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

День відкритих дверей та олімпіади в НТУ «ХПІ»


#24 от 27.11.2007

18 листопада в нашому університеті відбувся День відкритих дверей. Як і завжди, він привернув увагу абітурієнтів і їх батьків. Адже саме під час цих традиційних заходів можна ознайомитися з відомим вузом та отримати найбільш вичерпну інформацію, як кажуть, з перших рук.

Для співробітників НТУ «ХПІ» ці дні стають миттю єднання, коли ми відчуваємо себе членами великої родини на ім’я Політех. І заслужений професор, і молодий аспірант пригадують у ці дні усе найкраще, що пов’язане з нашим університетом. Саме тут, мабуть, вони мають найуважнішу аудиторію - абітурієнтів, доля яких залежить від свідомого вибору вузу, де вони будуть здобувати освіту і де зроблять перші кроки у своєму дорослому житті.

Свято почалося вже о восьмій годині, коли біля ректорського корпусу заграла музика, з’явилися перші відвідувачі з різних міст та областей України, а факультети і кафедри почали розгортати свої стенди. О дев’ятій годині ранку перед електротехнічним корпусом уже яблуку ніде було впасти; представники факультетів і кафедр ледве встигали відповідати на запитання, які сипалися і сипалися.

О 10:00 три великі аудиторії електротехнічного корпусу приязно відчинили двері відвідувачам та керівникам університету. Проректори з науково-педагогічної роботи - Є.І. Сокол, В.О. Кравець, Г.І. Гринь - розповіли про наукові і навчальні традиції Політеху, відповідали на запитання щодо правил прийому, студентського побуту і перспектив подальшого працевлаштування випускників. Після цього спілкування відбувалося вже на факультетах, де лунали більш конкретні запитання стосовно обраних напрямків та спеціальностей.

О 13:00 розпочалися традиційні олімпіади з математики, хімії, української мови, інформатики, фізики. Успішний виступ на олімпіадах дає можливість вступати до університету за окремим конкурсом, на рівних правах з медалістами шкіл. Тому в них завжди беруть участь абітурієнти, які не планують закінчити школу з відзнакою, але добре розуміються на основних дисциплінах і завдяки нашим олімпіадам можуть підвищити свої шанси вступити на спеціальності з високим конкурсом.

«Олімпійські» змагання тривали до 16 години, після чого стомлені, але з гарним настроєм, відвідувачі залишали наше містечко, яке стало за цей день набагато ближчим.

Р. Мигущенко, відповідальний секретар приймальної комісії

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет