День відкритих дверей та олімпіади в НТУ «ХПІ»

#24 от 27.11.2007

18 листопада в нашому університеті відбувся День відкритих дверей. Як і завжди, він привернув увагу абітурієнтів і їх батьків. Адже саме під час цих традиційних заходів можна ознайомитися з відомим вузом та отримати найбільш вичерпну інформацію, як кажуть, з перших рук.

Для співробітників НТУ «ХПІ» ці дні стають миттю єднання, коли ми відчуваємо себе членами великої родини на ім’я Політех. І заслужений професор, і молодий аспірант пригадують у ці дні усе найкраще, що пов’язане з нашим університетом. Саме тут, мабуть, вони мають найуважнішу аудиторію - абітурієнтів, доля яких залежить від свідомого вибору вузу, де вони будуть здобувати освіту і де зроблять перші кроки у своєму дорослому житті.

Свято почалося вже о восьмій годині, коли біля ректорського корпусу заграла музика, з’явилися перші відвідувачі з різних міст та областей України, а факультети і кафедри почали розгортати свої стенди. О дев’ятій годині ранку перед електротехнічним корпусом уже яблуку ніде було впасти; представники факультетів і кафедр ледве встигали відповідати на запитання, які сипалися і сипалися.

О 10:00 три великі аудиторії електротехнічного корпусу приязно відчинили двері відвідувачам та керівникам університету. Проректори з науково-педагогічної роботи - Є.І. Сокол, В.О. Кравець, Г.І. Гринь - розповіли про наукові і навчальні традиції Політеху, відповідали на запитання щодо правил прийому, студентського побуту і перспектив подальшого працевлаштування випускників. Після цього спілкування відбувалося вже на факультетах, де лунали більш конкретні запитання стосовно обраних напрямків та спеціальностей.

О 13:00 розпочалися традиційні олімпіади з математики, хімії, української мови, інформатики, фізики. Успішний виступ на олімпіадах дає можливість вступати до університету за окремим конкурсом, на рівних правах з медалістами шкіл. Тому в них завжди беруть участь абітурієнти, які не планують закінчити школу з відзнакою, але добре розуміються на основних дисциплінах і завдяки нашим олімпіадам можуть підвищити свої шанси вступити на спеціальності з високим конкурсом.

«Олімпійські» змагання тривали до 16 години, після чого стомлені, але з гарним настроєм, відвідувачі залишали наше містечко, яке стало за цей день набагато ближчим.

Р. Мигущенко, відповідальний секретар приймальної комісії

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет